Leuvense politie is geweld in uitgaansleven beu en roept op tot maatregelen

Themabeeld: de Oude Markt in Leuven. © BELGAIMAGE

De Leuvense lokale politie is afgelopen nacht verschillende malen moeten tussenbeide komen bij vechtpartijen en agressieve personen. Vier verdachten werden opgepakt en naar enkele anderen wordt nog gezocht. Ondertussen heeft de Leuvense politie de buik vol van de overlast en het uitgaansgeweld. Ze roept onder meer de stad en de lokale horeca op om nieuwe maatregelen te bedenken.

Het eerste incident vond omstreeks 03.30 uur plaats, toen een 24-jarige man in de Zeelstraat een kopstoot gaf aan een 27-jarige vrouw. Een politiepatrouille te voet was getuige van de feiten en greep onmiddellijk in. De agressieveling verzette zich hevig, maar kon uiteindelijk worden geboeid en overgebracht naar het commissariaat. Omdat hij onder invloed was, werd hij in de cel gestopt om te ontnuchteren.

De politietussenkomst werd bemoeilijkt door enkele omstaanders die probeerden de aanwezigen op te jutten tegen de politie. Eén van hen, een 18-jarige Leuvenaar die zich daarbij haantje de voorste toonde en ondanks herhaalde verwittigingen bleef uitdagen en de politie belachelijk maken, werd uiteindelijk opgepakt. Er waren verschillende politieploegen nodig om de rust te doen weerkeren.

Andere incidenten

Een uur later, rond 04.30 uur botsten twee twintigers in de Krakenstraat op een groepje van vier mannen van wie er twee duidelijk geagiteerd waren. De twee twintigers kregen enkele klappen in het gezicht, waarna de onbekenden gewoon wegstapten. De slachtoffers werden met bebloed aangezicht met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig-Hartziekenhuis.

Rond 06.00 uur pakte de politie dan nog twee Brusselse twintigers op. Een van hen werd gecontroleerd door twee agenten in burger, omdat hij al enkele keren andere personen lastigviel en duidelijk uit was op ruzie. Toen de agenten de man hiervoor interpelleerden, werden ze lastiggevallen door een tweede persoon die hen in het Frans enkele verwijten naar het hoofd slingerde en probeerde andere personen tegen de politie op te zetten. Beide mannen werden geboeid en overgebracht naar het commissariaat om af te koelen.

Maatregelen

De politie heeft ondertussen meer dan genoeg van alle overlast en onlusten tijdens uitgaansnachten, meldt ROB TV. De Leuvense politie roept onder meer de stad en de horeca op om samen te zitten en nieuwe maatregelen te bedenken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.