Direct naar artikelinhoud
In beeldWielrennen

Wielerwereld en Knesselare nemen afscheid van Bjorg Lambrecht

Het kerkplein van Knesselare.Beeld Bas Bogaerts

Familie, vrienden en sympathisanten hebben afscheid genomen van de overleden renner Bjorg Lambrecht. De begrafenis vond plaats in de Sint-Willibrorduskerk van Knesselare. Naast de ouders, de vriendin en de familieleden van Bjorg Lambrecht waren ook onder meer zijn collega's van bij Lotto Soudal aanwezig. 

en

De kerk was te klein voor het aantal opgedaagde mensen. Op het dorpsplein stond een groot scherm om de plechtigheid te kunnen volgen. Daar maakten enkele honderden mensen gebruik van.  

De kist werd op de tonen van 'No Sound But The Wind' van Editors de kerk binnengedragen door onder anderen ploegmaats Jelle Vanendert en Tiesj Benoot en ex-ploeggenoot André Greipel. 

“We hebben een groot wielertalent verloren”, verklaarde bondsvoorzitter Tom Van Damme vooraf. “Maar vandaag gaan mijn gedachten vooral uit naar de familie en de ouders, die hun zoon verloren hebben. In België zijn recent verschillende renners heengegaan. Maar bij Bjorg heeft het noodlot echt toegeslagen. Was hij een meter verder gevallen, dan waren we hier nu niet.”

Verschillende andere prominenten uit de wielerwereld tekenden present, zoals sportief manager van Lotto Soudal Marc Sergeant, algemeen manager John Lelangue, sportief directeur Kevin De Weert en presentator Karl Vannieuwkerke. Ook burgemeester van Aalter Pieter De Crem (CD&V) was aanwezig. Knesselare is een deelgemeente van Aalter.

Lambrecht, die beschouwd werd als een groot klimtalent, liet vorige week maandag op 22-jarige leeftijd het leven na een zware val in de Ronde van Polen.

André Greipel, Harm Vanhoucke, Jelle Vanendert, Victor Campenaerts en Tiesj Benoot dragen de kist de kerk binnen.Beeld Bas Bogaerts
Lotto-Soudal-renner Tiesj Benoot.Beeld Bas Bogaerts
Lambrechts ploegmaat Jasper De Buyst en zijn vriendin.Beeld Bas Bogaerts
Marc Sergeant, ploegleider van Lotto-Soudal en zijn vrouwBeeld Bas Bogaerts
De kist wordt de kerk uitgedragen, met daarachter de ouders van Lambrecht.Beeld Bas Bogaerts
De familie van Lambrecht, met zijn ouders, zijn zus en haar vriend op kop.Beeld Bas Bogaerts
Pieter De Crem, burgemeester van Aalter (CD&V).Beeld Bas Bogaerts
Bloemen aan de kerk van Knesselare.Beeld Bas Bogaerts
Rouwkaart van Bjorg Lambrecht.Beeld Bas Bogaerts
Bloemen van Lambrechts ploegmaats bij Lotto-Soudal.Beeld Bas Bogaerts
Enkele honderden mensen volgden de begrafenis buiten.Beeld Bas Bogaerts