AP
Volledig scherm
© AP

Facebook liet onderaannemers meeluisteren naar opnames van gebruikers

Facebook schakelde tot voor kort inhuurkrachten in om audiofragmenten van gebruikers te transcriberen. Daar is persbureau Bloomberg achtergekomen op basis van gesprekken met ingewijden. Facebook bevestigt de praktijk, maar benadrukt dat het bedrijf hier al meer dan een week geleden mee is gestopt.

9 reacties

  • Piet Dooremont

    5 jaar geleden
    Facebook accounts zijn hee gemakkelijk te hacken(denk maar aan het nog niet zo lang geleden schandaal in Duitsland) Nooit vertrouwen in gehad. Hopelijk gaan deze aardigheden nu ook niet gaan uithalen met Whatsapp dat facebook er eigenaar avn is. De geruchten dat ze van plan zijn op reclame e op whatsapp tussen te gooien voorspelt niets goed......
  • james vroman

    5 jaar geleden
    geeft niet ...zo luistert er nog iemand eens naar mij ...
  • Jan Jets

    5 jaar geleden
    Je hele leven online zwieren en dan geschokt zijn als iemand naar je gesprekken luistert ...Kan iemand me hier de logica van uitleggen ?
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Ben ik even blij dat ik, een zestal jaar geleden, mijn FB-account heb verwijderd.
  • Ignace Cloquet

    5 jaar geleden
    @ludo louwet. De vier vorige keren ben ik onmiddelijk na het publiceren van een foto of reportage van politiegeweld in Frankrijk geblokkeerd. Angstaanjagend, want er is wel degelijk een band tussen landen en hun politiediensten en Facebook. Facebook is een goudmijn aan informatie. Geen enkele geheime dienst beschikt over zoveel gegevens. En er zijn dus wel degelijk afspraken tussen hen en Facebook gemaakt.