De vlag van Hongkong met op de achtergrond de haven.
Volledig scherm
De vlag van Hongkong met op de achtergrond de haven. © AP

China weigert Amerikaanse oorlogsschepen toegang tot haven Hongkong

De Chinese regering heeft het verzoek van twee Amerikaanse oorlogsschepen om aan te leggen in de haven van Hongkong geweigerd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. 

7 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Eventjes vragen om met 2 oorlogsschepen aan te leggen in Hong-Kong is nog iets anders dan kunstmatig eilanden aanleggen en militariseren door China in de zogezegd Zuid-Chinese zee om de olie en gas die Vietnam, Maleisië en de Filipijnen toehoort toe te eigenen en ook een volledig militaire controle te krijgen over die landen. dit in voorbereiding van het uiteindelijke doel de grondstoffen van Australië.
  • Paul De Bruyne

    5 jaar geleden
    Het gele gevaar is niet meer te stoppen. Wees blij dat Amerika de Chinezen af en toe op de vingers tikken. China wil Taiwan terug annexeren en wil de vrijheden van Hong Kong aan banden leggen. Je zou voor minder op straat komen. China probeert subtiel op alle vlakken nog meer invloed te krijgen, zowel economisch, militair en velen beseffen dit niet. En waar blijft de reactie van Europa?
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Nu niet nog meer Amerikaanse stoerdoenerij. De onrust komt vooral van jonge betogers. Er is dus duidelijk sprake van ophitserij zoals we dat hebben gekend bij de zogezegd gekleurde revoluties waar steeds de Amerikanen de hand in hebben. De zalvende uitleg dat "de mensen" bezorgt zijn voor hun vrijheid is weer zo'n altijd terugkerende uitleg om de stokerij te vergoeilijken.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    VS weeral aan het moeien
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    De Mensen in Honkong en Taiwan Willen Geen China , ze voelen zich Niet Chinees en zijn liever onafhankelijk ! Je zou voor minder als zo'n totalitair regime aan je deur zit te breken om binnen te raken voor een Roofoverval ? De Amerikanen zijn mss ook niet de braafsten maar als je tussen de Russen , China , Iran , N-Korea ezv en de VS moet kiezen is de keuze snel gemaakt ?