© Photo News

Europese tegenstander AZ krijgt extra rust, dus polst ook Antwerp de Pro League om match tegen Gent uit te stellen

AZ, de volgende Europese tegenstander van Antwerp, moet volgend weekend niet tegen Feyenoord spelen. Het is dan vrij want de Nederlandse voetbalbond liet de wedstrijden van de clubs die Europees spelen uitstellen. Daarom heeft de Great Old nu ook aan de Pro League de vraag gesteld of de wedstrijd tegen AA Gent van volgend weekend kan worden uitgesteld.

dvd

Gent-coach Thorup is daar voor te vinden, en Sven Jaecques, general secretary & sports van Antwerp, hoopt ook dat er nog iets mogelijk is. “Het is sowieso een voordeel voor AZ als het een week kan recupereren, dus we hebben voor de zekerheid toch even geïnformeerd bij Pierre François, om te zien of onze match ook kan worden uitgesteld. Als het kan: heel graag. Maar ik begrijp wel dat het in België wat lastiger ligt.”

“Kalendermanager Nils Van Branteghem zou het misschien wel willen, maar de realiteit is ingewikkelder. We gaan dus zien of er iets uit de bus komt en gaan er zeker geen schande van spreken als het niet lukt. Dan kan je enkel zeggen: chapeau voor de Nederlandse clubs dat zij het wél voor mekaar krijgen. We willen vooral niet te veel op randzaken focussen. We zijn al blij dat we ons geplaatst hebben.”

En waar?

Antwerp wacht intussen ook nog op de bevestiging dat de uitmatch tegen AZ van komende donderdag in het stadion van ADO Den Haag wordt afgewerkt. is dat het geval, dan wordt het allicht een combiregeling voor de fans, aangezien er banden zijn tussen de fans van ADO en Club Brugge.