© BELGA

AZ-Antwerp verhuist naar stadion van Twente

Antwerp zal de heenmatch tegen AZ spelen in Enschede, meer bepaald in het stadion ‘De Grolsch Veste’ van FC Twente. De tegenstander in de laatste voorronde van de Europa League kan immers niet in het eigen AFAS Stadion spelen nadat een deel van het dak vorig weekend was ingestort.

yala

De Grolsch Veste telt in principe 1.500 zitjes voor bezoekende fans, maar Antwerp wil eerst nog de feedback van de UEFA afwachten om te zien hoeveel plaatsen ze effectief krijgen. Bovendien liet directeur Paul van der Kraan van FC Twente al weten dat alleen de eerste ring – ongeveer 15.000 plekken – wordt opengesteld. “AZ regelt zelf de kaartverkoop en verwacht dat de eerste ring voldoende zal zijn”, klinkt zijn verklaring bij het Nederlandse AD.

LEES OOK. Europese tegenstander AZ krijgt extra rust, dus polst ook Antwerp de Pro League om match tegen Gent uit te stellen

“We zijn blij dat we een goede locatie hebben gevonden voor ons Europese duel van komende week”, reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn op de clubsite van AZ. “Het is mooi dat in navolging van ADO Den Haag ook FC Twente ons de helpende hand toesteekt. We zijn FC Twente, de KNVB, de UEFA en de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze wedstrijd.”

Afgelopen donderdag speelde AZ nog in het stadion van ADO Den Haag (4-0 winst tegen Mariupol), maar door nauwe banden van de supporters met die van Club Brugge werd de komst van Antwerp automatisch gezien als een groot risico.

Alleen maar ‘uitmatchen’

De eerste ontmoeting tussen AZ en Antwerp is volgende week donderdag al, in Enschede dus, en op donderdag 29 augustus beslissen ze in het Koning Boudewijnstadion wie door mag naar de groepsfase van de Europa League. Geen van beide teams zal dus in eigen huis spelen.