© rr

Zo decadent wonen topvoetballers: van een huis met 123 kamers tot de Rode Duivel in zijn paleis

Topvoetballers verdienen geld als slijk, dus mogen de euro’s rollen als er na een lucratieve transfer een nieuwe woning moet worden gekocht. Dat bewees Eden Hazard deze week met de aankoop van het ‘Casa Negra’, een volledig zwarte villa in een dure buitenwijk van Madrid. Maar dat het allemaal nog veel groter, duurder, en decadenter kan dan de schamele 9 miljoen die de Rode Duivel neertelde voor zijn nieuwe stulpje, dat staat ook vast.

jvh

Eden Hazard woonde tot voor kort naar topvoetbalnormen vrij bescheiden: voor zijn villa in Cobham, een dorpje ten zuiden van Londen waar ook het trainingscentrum van ex-club Chelsea zich bevindt, legde hij in 2012 drie miljoen euro op tafel. Naar verluidt, want in de wereld van het exclusieve vastgoed is privacy het hoogste goed. En zelf pronken met zijn geld zal Hazard ook nooit doen.

© YouTube - Style of Living

Maar noblesse oblige: bij zijn nieuwe sterrenstatus bij Real Madrid hoort ook een kast van een villa. Dat echtgenote Natacha nog voor de transfer van haar man rond was al op huizenjacht naar Madrid trok, was voer voor de Engelse tabloids. Resultaat leverde die zoektocht niet meteen op. Ook al omdat de vraagprijs voor hun droomhuis - ‘La Casa Negra’ in La Finca, een dure Madrileense buitenwijk - met 11 miljoen euro toch een tikje exuberant was.

© www.irockfeller.com

© www.irockfeller.com

Maar kijk, geduld is een mooie deugd: omdat de vorige eigenaar, een Spaanse singer-songwriter, na anderhalf jaar van dat ‘te koop’-bordje in zijn voortuin af wilde, ging hij akkoord met een bod van ongeveer 9 miljoen euro. Niet onoverkomelijk voor Hazard, die bij Real 15 miljoen euro netto per jaar zou verdienen.

Voor dat geld krijgt Hazard 1.631 vierkante meter bewoonbare ruimte. Lees: drie woonkamers, zes slaapkamers, een binnenzwembad met spa en fitnessruimte, een bioscoop, een wijnkelder en een padel/tennisbaan. En ook belangrijk voor de notoir op zijn privacy staande Belg: het perceel van 5.151 vierkante meter is volledig omheind.

© www.irockfeller.com

© www.irockfeller.com

Zwart vs. wit

Het huis van Hazard werd trouwens ontworpen door de Spaanse architect Joaquin Torres, die onder andere ook de villa van Real-coach Zinédine Zidane en het Madrileense huis van Cristiano Ronaldo uittekende. De Fransman werd tijdens zijn periode als madridista een rasechte Madrileen, en is naar verluidt gek op zijn ‘casa blanca’, waar hij vijf miljoen euro voor betaalde.

© immo.vlan.be

Ploegmaat Gareth Bale wordt dan weer niet enkel op het veld een buurman van Hazard: de Welshman betaalde 7,2 miljoen euro aan Mesut Özil om diens elegante woning in La Finca over te nemen.

© immo.vlan.be

Beter dan Messi

Of het op de Spaanse velden ook zo zal zijn, valt nog af te wachten. Maar met zijn nieuwe woning troeft Hazard naast zijn coach en ploegmaat ook ’s werelds beste voetballer af: Lionel Messi betaalde “amper” 1,8 miljoen euro voor zijn huis in Bellamar, een exclusieve buitenwijk van Barcelona. Al moet wel gezegd worden dat Messi intussen al voor 6 miljoen euro verfraaiingswerken aan zijn woning liet uitvoeren, voor onder andere een eigen indoor voetbalveldje en een fitnessruimte. Messi stopt dan ook nooit met voetballen, terwijl Hazard graag een strikte scheiding hanteert tussen werk en privé.

Messi trok ook de portefeuille open om rust en stilte te kopen. Toen zijn toenmalige buren in 2013 met geldproblemen kampten en kamers in hun villa verhuurden aan “luidruchtige en onbeleefde huurders die vaak luide muziek afspeelden”, liet Messi eerst een muur bouwen tussen de twee eigendommen. Toen zijn buren daarop met een rechtszaak dreigden, was hij het beu en kocht hij het huis helemaal over.

© barcelonacheckin.com

© Instagram Lionel Messi

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor alle duidelijkheid: op het internet circuleert ook het verhaal dat Messi een villa in de vorm van een voetbal zou (hebben) laten bouwen, maar dat is een kwakkel. Het verhaal werd waarschijnlijk gelanceerd door Luis de Garrido, de architect van het ′One-Zero Eco-House’, in de zoektocht naar publiciteit voor zijn vele bizarre bouwplannen.

© Metro Cuadrado

Kwestie van smaak

Voetballers mogen dan wel rijkelijk betaald worden, dat staat blijkbaar niet altijd garant voor goede smaak. Kijk maar naar Andrés Iniesta: de middenvelder van Barcelona stond bekend om zijn prachtige stijl op het veld, maar liet in 2005 wel een huis van 3,4 miljoen euro optrekken waar overal zijn rugnummer en naam op de muren staat.

De gelovige Iniesta maakte ook plaats voor een kapel in zijn woning, maar dat hielp blijkbaar niet om de kwade geesten weg te houden: de Spanjaard zette zijn huis te koop nadat hij naar Japan vertrok, maar raakt het aan de straatstenen niet kwijt omdat de legende wil dat er spoken rondwaren in de villa. Dat de naam van de eigenaar in het groot op de voorgevel prijkt, zal vermoedelijk ook niet helpen.

© myluxury.it

De kans is klein dat Iniesta ooit nog moet werken, maar dat de lonen in het topvoetbal het afgelopen decennium nog geëxplodeerd zijn, bewijst Neymar dan weer. De Braziliaan, één van de best betaalde spelers ter wereld, liet op zijn 24ste al een villa (met heliport) optrekken in zijn thuisland voor maar liefst 7,2 miljoen euro. Het voordeel is dat hij zijn jacht (waarde: 8 miljoen euro) naast de deur kan parkeren.

© immo.vlan.be

Gooien met geld

Nergens wordt er echter meer met geld gegooid dan in de Premier League. Neem nu Wayne Rooney. De aanvaller verdient dezer dagen zijn geld in de Amerikaanse competitie, maar keert in januari 2020 terug naar Engeland. Dan kan hij - indien gewenst - dus opnieuw zijn intrek nemen in het ietwat groot uitgevallen kasteeltje uit de jaren ‘30 dat hij kocht toen hij nog bij Manchester United speelde. Kostprijs: 15,3 miljoen euro. Inclusief renovatie- en uitbreidingswerken, zoals een indoorzwembad, een roze buitenzwembad, golfsimulator, orangerie, en stallen voor 14 paarden. Bijnaam: Waynesor Castle.

© YouTube

Didier Drogba doet nog beter, en telde maar liefst 18,3 miljoen euro neer voor een protserig herenhuis met zeven luxueuze woonkamers, acht badkamers, en… een aparte ruimte voor al zijn trofeeën.

© imma.vlan.be

Niemand overtreft echter David Beckham (en echtgenote Victoria): het fortuin van hét Britse celebritykoppel bij uitstek bedraagt dezer dagen ongeveer 844 miljoen euro. Zelfs met de bedenking in het achterhoofd dat het geld van Becks & Posh niet enkel uit het voetbal maar ook uit reclamedeals, muziek en mode komt, is een woning van 200 miljoen euro in Beverly Hills waanzin. Voor dat geld krijg je wel 123 kamers, een bowlingzaal, een sportzaal, een tennisveld, en een parking voor een honderdtal wagens. Daar verbleekt zelfs ‘Beckingham Palace’, hun pied-à-terre in Londen ter waarde van 45 miljoen euro bij.

© ISOPIX

Medelijden

Nochtans is het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de heren topvoetballers. Kijk maar naar Cristiano Ronaldo: de Portugees verhuisde vorige zomer van Madrid naar Turijn, maar raakt maar niet af van zijn villa in de Spaanse hoofdstad. CR7 telde er destijds zelf 5 miljoen euro voor neer, maar nu wil niemand het stulpje met 7 slaapkamers, 8 badkamers, sauna/jacuzzi en een minivoetbalveld overnemen.

© myluxury.it

Het wordt nog erger: ook van het huis dat hij destijds in Manchester kocht, is Ronaldo nog steeds niet af. Hij kocht de villa in 2009 voor zo’n 5 miljoen euro, maar na anderhalf jaar vertrok hij al naar Madrid. Het huis heeft weliswaar alle broodnodige vereisten voor de gemiddelde topvoetballer (sauna en jacuzzi, binnenzwembad, gymzaal en wijnkelder), maar pogingen om het huis te verkopen, mislukten toch. Daarom verhuurt de Portugees het optrekje aan ex-ploegmaat Luke Shaw. De huur: een slordige 9.000 euro per maand.

© rr

Arme Cristiano wordt zo gedwongen om te huren: voor zijn nieuwe woonst in Turijn betaalt hij 600.000 euro per jaar. Voor dat geld krijgt hij wel acht slaapkamers, een woonkamer die doet denken aan een balzaal, een biljartzaal en een groot zwembad.

Bescheiden Belgen

Dan doen de Belgen het - hun volksaard indachtig - toch een stuk bescheidener. Dries Mertens woont bijvoorbeeld in een appartement in het Palazzo Donn’Anna, een vijftiende-eeuws paleis aan de baai van Napels. Dat palazzo is genoemd naar Anna Stigilano, de echtgenote van de Spaanse onderkoning van het toen zelfstandige Napels, die het gebruikte om er haar minnaars mee naar toe te nemen. Wanneer koningin Anna genoeg had van de mannen, liet ze hen dan in de baai gooien. We zien het Kat Kerkhofs nog niet doen.

© angelsfortravellers.com

© BELGA

Waar Romelu Lukaku en Marouane Fellaini na hun lucratieve transfers naar respectievelijk Inter Milaan en het Chinese Shandong Luneng wonen, is nog niet duidelijk. Maar het duo mocht ook voor hun vertrek uit Manchester niet klagen. Zo had Lukaku, die graag weinig de deur uit moet, de beschikking over een poolkamer, filmzaal, spelletjeskamer, jacuzzi, fitnessruimte en een eigen chef-kok.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is maar wat je belangrijk vindt in het leven: Marouane Fellaini had dan weer een eigen kapsalon in huis. Kunnen we ons iets bij voorstellen, met dat typische kapsel van hem. Geïnteresseerden kunnen een bod doen, de vraagprijs is al gezakt naar 2,3 miljoen euro.

© Isopix

© Isopix

© Isopix

Terug naar huis

Kevin De Bruyne staat dan weer bekend als een notoir slimme voetballer. En wat doen slimme voetballers? Die investeren in hun toekomst. Door een huis te laten optrekken waar je na je carrière in kan gaan wonen, bijvoorbeeld. Aan de villa van De Bruyne op 70 are in Bolderberg (Heusden-Zolder) werd twee jaar lang gebouwd. “Het is de bedoeling dat we ons daar op termijn gaan settelen. Ik heb Limburg altijd een aangename streek gevonden”, zei De Bruyne daar in 2015 al over.

Toch zullen De Bruyne, echtgenote Michèle en hun twee zoontjes Mason Milian (bijna 3) en Rome (3 maanden) nog niet meteen naar Bolderberg verhuizen. Het contract van De Bruyne bij Manchester City loopt immers nog tot de zomer van 2024. “De hoofdverblijfplaats van Kevin blijft Manchester. Maar als hij tijdens een rustigere periode naar België komt, zal hij in zijn huis in Heusden-Zolder vertoeven”, zegt manager Patrick De Koster. “Als Kevin niet in België is, zal zijn woning onderhouden worden en zorgen tuiniers ervoor dat de ruimtes rond zijn huis netjes blijven.”

De villa valt ook op omdat er aan de voorzijde geen ramen en deuren zijn, en ook de hoge haag en de grote zwarte poort maken duidelijk dat het gezin geen pottenkijkers duldt. “Maar aan de achterkant is de woning wel helemaal open, en is er een poolhouse”, aldus De Koster.

© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER