Direct naar artikelinhoud
Epstein

Britse prins Andrew reageert na opgedoken beelden met ‘ontzetting’ op aantijgingen Epstein

De Britse prins Andrew en koningin Elizabeth begin deze maand in Crathie, Schotland.Beeld Getty Images

De Britse prins Andrew heeft met ‘ontzetting’ kennisgenomen van de recente aantijgingen van seksueel misbruik door zijn voormalige vriend Jeffrey Epstein. 

De hertog van York, tweede zoon van de Britse koningin Elizabeth, kwam met de verklaring nadat er dit weekeinde beelden van hem waren opgedoken bij de voordeur van de woning van Epstein in New York.

De beelden van Andrew uit 2010 werden gepubliceerd door Daily Mail. Daarop is te zien dat hij staand bij de deur naar buiten kijkt en zwaait naar een jonge vrouw die het pand heeft verlaten terwijl Epstein in een auto met chauffeur stapt.

Handelsattaché

De Britse prins wordt al jaren achtervolgd door zijn banden met Epstein. Die kostten hem volgens The Guardian in 2011 al zijn functie als speciale handelsattaché voor het Britse bedrijfsleven in New York. In 2014 zongen beschuldigingen rond dat Andrew zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige die in de kringen van Epstein verkeerde.

Buckingham Palace heeft de aantijgingen altijd afgedaan als “vals en ongefundeerd”. Ook nu ontkent de familie categorisch elke betrokkenheid van de prins. “Zijne Koninklijke Hoogheid veroordeelt de uitbuiting van ieder mens. De suggestie dat hij zulk gedrag zou goedkeuren, eraan zou deelnemen of daartoe zou aanzetten is weerzinwekkend.”

De van misbruik beschuldigde miljardair Jeffrey Epstein is dood, maar het strafrechtelijk onderzoek naar zijn duistere praktijken gaat door. Alle ogen zijn nu gericht op zijn voormalige rechterhand, de steenrijke Britse Ghislaine Maxwell. Ze is echter zo goed als onvindbaar.