Direct naar artikelinhoud
Ruimtevaart

Tesla Roadster van Elon Musk maakt eerste baan rond de zon

‘Starman’ in zijn knalrode Tesla van het bedrijf van Elon Musk.Beeld REUTERS

De Tesla Roadster van ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Bestuurder ‘Starman’ heeft met de wagen zijn eerste toertje rond de zon vervolledigd. 

Ruimtevaartbedrijf SpaceX lanceerde op 6 februari 2018 met succes de Falcon Heavy, de krachtigste raket ter wereld. Aan boord zit de pop ‘Starman’ in een rode Tesla Roadster, waar SpaceX-oprichter Elon Musk voordien mee rondtoerde. Een stunt van formaat én volgens Musk het ultieme startschot van wat ooit ruimtetoerisme naar de maan en Mars moet worden. 

Volgens de website whereisroadster.com heeft Starman met de Tesla zijn eerste baan rond de zon voltooid, 557 dagen na de lancering van de Falcon Heavy. Ondertussen bevindt de pop zich op ongeveer 300 miljoen kilometer van de Aarde. Met een snelheid van bijna 1.500 kilometer per uur gaat hij ook ontzettend snel van ons weg, in de richting van Mars. 

Op deze positie bevindt de Tesla Roadster zich vandaag, op 19 augustus 2019.Beeld Whereisroadster.com

In november was Starman al eens voorbij die planeet gevlogen. Hij moet nog een slordige 70 miljoen kilometer afleggen vooraleer hij Mars opnieuw passeert.

De website geeft ook nog andere leuke weetjes mee. Zo heeft de Tesla een garantie van 36.000 mijl, ofwel ongeveer 60.000 kilometer. Die heeft de wagen al ruim 20.000 keer overschreden.