Direct naar artikelinhoud
Theater

Ruben Van Gucht abrupt verdwenen uit zaalshow Jacques Vermeire

Ruben Van Gucht abrupt verdwenen uit zaalshow Jacques Vermeire
Beeld Dieter Bacquaert

Het leek een geweldige combinatie: Ruben Van Gucht (33) kroop in de zaalshow '7 tot 77' als aangever mee op het podium met zijn idool, komiek Jacques Vermeire (68). Maar de samenwerking tussen de twee is nu abrupt geëindigd. 

Tijdens de Lichtfeesten in Reet vorige week zaterdag waren er voor het eerst geruchten over een mogelijke breuk. Amper een kwartier voor de show werd duidelijk dat Ruben niet zou optreden. Manager Thomas Lowette viel toen uiteindelijk in als aangever. Nu lijkt de samenwerking definitief voorbij, want op de website en sociale media van Jacques Vermeire is elke verwijzing naar Ruben inmiddels verdwenen. Volgens manager Lowette vroeg Van Gucht om een onterechte loonsverhoging. “Wat in Reet gebeurd is, was eigenlijk an accident waiting to happen. Het eindpunt, zo hopen wij, van een brede strategie van bewust toenemende dreiging.” 

Paul De Geyter, de manager van Van Gucht, wil voorlopig geen commentaar geven, behalve dan dat het dossier in handen ligt van hun advocaat. En dat het geen kwestie is van een onterechte loonsverhoging, maar van een dispuut over auteursrechten.

Vervangbaar

Momenteel wordt volop gezocht naar een vervanger voor Ruben. “Hoe droog het ook mag klinken: een aangever is vervangbaar, alleen Jacques Vermeire is dat niet”, aldus Lowette.