Direct naar artikelinhoud
Kortrijk

Van Quickenborne dient klacht in na valse beschuldiging Vlaams Belang

Vincent Van Quickenborne

Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal klacht indienen wegens laster en eerroof nadat Vlaams Belang Kortrijk gisteren via sociale media verspreidde dat hij zaterdagavond positief testte tijdens een alcoholcontrole na de voetbalwedstrijd van KV Kortrijk tegen RSC Anderlecht. 

Van Quickenborne nam advocaat Jan Leysen onder de arm, die op een persconferentie toelichting gaf bij de klacht. Vincent Van Quickenborne was daarbij zelf niet aanwezig omdat hij het politieke en het juridische strikt gescheiden wil houden. 

“Met dit broodje-aap verhaal dat manifest onwaar is, worden de burgemeester maar ook zijn echtgenote en de politie openbaar in diskrediet gebracht”, aldus Leysen. “Hun eer en reputatie wordt geraakt. Hij is al twintig jaar politicus en niet lichtgeraakt maar vindt deze persoonlijke aanval te ver gaan. Dit is geen politieke oppositie meer voeren.”

Advocaat Jan Leysen en medewerkster-advocate Elise Bergen.Beeld LSI

De klacht wordt voorlopig ingediend tegen onbekenden. “Vlaams Belang is geen rechtspersoon en het is voor ons voorlopig niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de Facebookaccount van Vlaams Belang Kortrijk die het bericht verspreidde”, vervolgde de Kortrijkse strafpleiter. “Het zal aan het gerecht zijn om tijdens een opsporingsonderzoek getuigen te verhoren en de verantwoordelijke te achterhalen.”

‘Ook politiemensen’

Volgens Vlaams Belang Kortrijk, waar niemand in eigen naam wil reageren, zijn er verschillende getuigen die het verhaal bevestigen en “zijn er ook politiemensen die het al bevestigd hebben”. Na de politiecontrole moest de echtgenote van Van Quickenborne hem met de auto komen ophalen, aldus nog het bericht van Vlaams Belang. “Mijn echtgenote zat de hele avond thuis met de twee kinderen”, reageerde Vincent Van Quickenborne daar al op.