Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

De douchekop is degoutant en spinnen hou je beter binnen: alles wat je moet weten over de beestjes in je huis

Als er niemand thuis is en het binnen helemaal stil lijkt, als alles is afgewassen en opgeruimd, zelfs als de vloeren glanzend schoon zijn, dan nog is ons huis een onvoorstelbare wildernis. Voor zijn nieuwe boek ‘Nooit alleen thuis’ onderzocht en introduceert bioloog Rob Dunn maar liefst 200.000 diersoorten die met ons samenwonen in huis. Wij delen een aantal opvallende weetjes eruit. 

10 reacties

  • Diane Van Riet

    5 jaar geleden
    Dat kan allemaal goed zijn maar hij mag zijn boek houden. Een mens met zelfs een gemiddeld gezond verstand weet wel waarop hij moet letten. Laat onze intuitie maar werken en zolang we gezond zijn ....
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Ik lees dat liever niet en laat gewoon je kan er toch niks aan doen!!!!
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    De grote verdienste van het boek (dat in het Engels overigens al een jaar geleden verscheen) is dat het de lezer verwondering bijbrengt over de ongelofelijk rijke biodiverstiteit om ons heen, tot in ons slipje toe. Daarbij bezondigt hij zich wel vaker aan dichterlijke vrijheden: de verhalen over bacteriën en Crohn, over T. gondii en gedragsverandering zijn hypothesen, waarvoor het eerste bewijs nog dient geleverd te worden.
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Ben de laatste tijd spin-vriendelijker geworden, maar ik had toch liever dat ze meer op vlinders geleken ... Bedwantsen en dergelijke moeten niet in huis gekweekt worden, vind ik (driedubbele beglazing, dikke luchtdichte isolatie, kortom broeikassen).
  • Norbert Laeremans

    5 jaar geleden
    Douchekraan op heetste stand en daarna regelen op gewenste temperatuur veel bacteriën vernietigd