© Michel Clerx

Maaslandse Gordel kleurt paars

Wat te doen als twee succesformules in hetzelfde weekend worden georganiseerd? Juist ja… de programma’s op elkaar afstemmen. Dat is wat de Landelijke Gilde van Opgrimbie besloot te doen voor de 26ste editie van de Maaslandse Gordel die op zondag 25 augustus plaatsvindt.

Michel Clerx

Sinds kort worden tijdens het laatste weekend van augustus de Heidedagen georganiseerd aan de Mechelse Heide. Het park Kempen en Maasland is partner in beide organisaties, zodat een samenwerking voor de hand lag. Voorzitter Guido Gilissen van de Landelijke Gilde Opgrimbie stelde samen met zijn bestuursleden de verschillende parcours zo samen dat ze aansluiten op de Heidedagen. Zo zullen de tochten van 30, 50 en 70 km (Opgrimbie) en 50 en 70 km (Rotem) je langs de Nationale Heidedagen brengen. Voor de fietsers wordt er een bewaakte fietsstalling voorzien aan de Mechelse Heide. De vertrouwde formule dat je kilometers kan fietsen over de verkeersvrije winterdijken, blijft behouden. Je passeert er de chamante Maasdorpjes waar je de warme couleur locale kan opsnuiven.

Vanaf 8 uur ’s morgens kan je starten aan het gemeenschapscentrum in (Hoekstraat 1, Opgrimbie) of aan het Parochiecentrum (Hoogbaan 120, Rotem).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer