Foto ter illustratie. © ANP

Voor het eerst sinds "boerkaverbod" passagier met nikab uit Nederlandse bus gezet

In het Nederlands-Limburgse dorpje Stein is gisterenavond een vrouw met een nikab uit de bus gezet. Dat meldt vervoerder Arriva. De vrouw weigerde in eerste instantie toen de chauffeur haar vroeg de bus te verlaten. De politie werd er uiteindelijk bijgehaald. De vrouw stapte toen alsnog uit de bus. Volgens een politiewoordvoerder is het voor zover bekend de eerste keer dat iemand de toegang wordt geweigerd sinds de invoer van het verbod op gezichtsbedekkende kleding.

19 reacties

  • Jurgen Van der Vekens

    5 jaar geleden
    Jeroen Deschrijver: gelieve de wet goed te lezen, er staat dat er enkel zal opgetreden worden als er een klacht komt van burgers. Dus zolang die klacht er niet is doet zij niets verkeerd. De buschauffeur is zelfs al terug gefloten door zijn eigen maatschappij maar dat laten ze hier niet zien natuurlijjk, kijk maar op teletekst nederland.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Consequent, zo hoort het !
  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    Pak die vrouwen gewoon op en voer ze naar Schiphol,den eerste vlieger op en oeps het probleem is opgelost.
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    En maar goed ook dat dit niet mag ...ik ben motard en doe ook telkens mijn helm af als ik ergens binnen ga of ergens ga tanken , in Frankrijk en Engeland word je ook niet bediend als je uw helm niet afneemt !! Zo moet het ....
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Goed zo, dezelfde wetten en regels moeten gelden voor "iedereen", geen discriminatie, geen uitzonderingen. In onze maatschappij is religie ondergeschikt aan de wet...en zo hoort dat.