Giuseppe Conte (midden) geflankeerd door vicepremier Matteo Salvini (links) en  Luigi Di Maio (rechts).
Volledig scherm
Giuseppe Conte (midden) geflankeerd door vicepremier Matteo Salvini (links) en Luigi Di Maio (rechts). © AFP

Italiaanse premier biedt ontslag aan: "Salvini creëert politieke crisis om eigenbelang”

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft vandaag in de Senaat het einde van zijn regering van de rechts-populistische Lega en de populistische Vijfsterrenbeweging aangekondigd. Hij heeft zijn ontslag aangeboden bij president Sergio Mattarella. “De huidige crisis ondermijnt onvermijdelijk de activiteiten van de regering, die hier eindigt”, zei Conte. Mattarella start morgen met consultaties.

27 reacties

  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Referendum houden over gans Europa in verband met de vluctelingen en dan zou de Europa dat moeten volgen.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Salvini is een geniaal politicus en dito strateeg !
  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Dit is gewoon weeral het bewijs dat populistiche nationalistische extreemrechtse partijen niet geschikt zijn om in een regering te zitten, dit heeft ook De Wever kunnen ervaren. Ze hebben veel lege woorden en roepen vrij luid tijdens de verkiezingen maar daarachter is het onmogelijk om een normale gesprek met hun te houden, grotendeels omdat ze geen oplossingen kunnen bieden en realistische programma hebben. Dat dit een voorbeeld wordt voor Europa en dat nergens met hun onderhandeld wordt.
  • luc bartholomeus

    5 jaar geleden
    @koen Govaerts: "Heeft hij al eens de moeite gedaan om naar de miserie te gaan kijken op de reddingsboten"? Niemand duwt ze toch in die boten? Gratis op ONS kosten is de drijvende kracht er achter en de europese slappelingen staan er bij en kijken er naar! DUW ZE TERUG en geen zielpotenverhalen meer
  • daniel stienen

    5 jaar geleden
    Ooit een politieker geweten die niet voor eigen belang iets doet???