2018-07-25 11:30:53 RIJSWIJK - Illustratie van Brexit. Het vertrek van Groot-Brittannie uit de Europese Unie zal, met of zonder akkoord over de scheiding en toekomstige relatie, zeer waarschijnlijk tot ontwrichting leiden. ANP LEX VAN LIESHOUT
Volledig scherm
2018-07-25 11:30:53 RIJSWIJK - Illustratie van Brexit. Het vertrek van Groot-Brittannie uit de Europese Unie zal, met of zonder akkoord over de scheiding en toekomstige relatie, zeer waarschijnlijk tot ontwrichting leiden. ANP LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Britten trekken zich vanaf 1 september terug uit meeste EU-vergaderingen als voorbereiding brexit

Het Verenigd Koninkrijk stuurt vanaf 1 september geen vertegenwoordiger meer naar de meeste EU-vergaderingen. Dat heeft de Britse regering aangekondigd. Enkel wanneer Londen zelf een nationaal belang heeft, denk aan zaken rond veiligheid, komen de Britten nog naar Brussel.

5 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Frans Peeters was u dan op de vergaderingen aanwezig. Bij zowel de EU als GB om te weten wie wat wel en niet in orde heeft. Volgens mij staat de EU verder dan het GB. En is het GB bang voor NO Deal en door dreiging hopen ze dat de EU bijdraait. Want als je geen angst hebt en alles OK waarom dan nog vragen voor te onderhandelen met de EU. Want het zijn de Britten dat vragen om te onderhandelen en niet de EU.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    EU heeft nog niets in orde na 3 jaar vergaderen
  • Roger Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Enkel goed voor de (super) rijke Britten...
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Het is overduidelijk dat GB aanstuurt op een Brexit zonder deal. Slecht voor de EU, katastrofaal voor GB.
  • mike jordan

    5 jaar geleden
    Wel dat is nu eens positief nieuws , kunnen ze al niet gaan dwarsliggen of werkzaamheden verstoren . En stilaan de dozen beginnen inladen .