© hbvl

Oudsbergen, warme gemeente

Na een pilootproject in vijf steden, werden 42 nieuwe warme steden en gemeenten aangeduid. Daarbij ook de gemeente Oudsbergen. “Eén op vijf jongeren kampt met psychische problemen, hoog tijd om er iets aan te doen”, stelt schepen van Welzijn Kurt Plessers (CD&V).

RDr

In Oudsbergen verwijst men naar de cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. “Als Warme Gemeente verenigt Oudsbergen alle organisaties die werken rond kinderen en jongeren en hun mentaal welzijn. Zo bundelen we de krachten om de veerkracht van kinderen en jongeren te verhogen.”

Oudsbergen heeft acht pijlers opgesteld op deze veerkracht bij jongeren te versterken. Ze krijgen daarbij hulp van een Consortium van het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Vlaamse Logo’s, initiatiefnemer Fonds GavoorGeluk en het onderzoekscentrum LUCAS KULeuven. “De acties passen bij de initiatieven die we nemen als Kindvriendelijke Gemeente, een label dat we al eerder mogen dragen en dat we nu willen verlengen”, zegt Plessers. Binnenkort zie je ook Warme William verschijnen in het straatbeeld. Deze campagne met bijhorende app wil de jongeren en hun omgeving aanzetten om kwetsbaarheid te delen en empathisch te luisteren naar elkaar zonder oordeel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer