Selemani (links) in het shirt van KV Kortrijk.
Volledig scherm
Selemani (links) in het shirt van KV Kortrijk. © Twitter @KVKortrijk

CEO Union luidt alarmbel na contractbreuk Selemani: “Kortrijk legt bom onder ons voetbal”

Belgisch voetbalPhilippe Bormans, CEO van Union, luidt de alarmbel. Nadat speler Faïz Selemani eenzijdig zijn contract had verbroken bij de 1B-club, tekende hij meteen voor KV Kortrijk. Wég transfersom. “Moest KV Kortrijk hier mee wegkomen, betekent dit een ongezien risico voor het Belgische voetbal", stelt hij in een open brief.

13 reacties

  • marc germeau

    5 jaar geleden
    Er is wettelijk niks mis mee, se wet 78 bestaat nu eenmaal.. Selemani zit op een gegeven moment zonder contract en kan dan zowaar bij een andere club aansluiten. Nu MOEST Union die eenzijdige contractverbreking aanvaarden? Ze moesten toch weten dat die speler naar Kortrijk wou en konden het dossier dan tenminste op de lange baan schuiven, niet?
  • Ilse Verlinden

    5 jaar geleden
    Er bestaat een ongeschreven overeenkomst tussen de eersteklassers dat ze geen spelers binnenhalen die de wet van 78 gebruiken, dus niet echt netjes van Kortrijk. Van wat er bij Union gebeurd is, weten we ook het fijne niet.
  • Dirk Adriansens

    5 jaar geleden
    Speler die incident uitlokt,moedwillig,dit voor alle zekerheid filmt en contract verbreektEnKortrijk:speel niet de onschuldige! Als ze het al niet zelf geregisseerd hebben,dan nog gebruik je de wet 78 niet.Gangster praktijken.
  • dave hosten

    5 jaar geleden
    Kortrijk overtreedt hiermee ongeschreven regel dat men geen spelers haalt die de wet 78 inroepen. Dit zou idd. gans systeem van teansferten kunnen kapot maken met alle gevolgen van dien....
  • Bart Denys

    5 jaar geleden
    Als hij de gevolgen neemt van contractbreuk is er niets aan de hand. Kortrijk doet niets verkeerd...