Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Volgens pionier van de harttransplantatie is varkenshart over drie jaar klaar voor de mens

Op de veertigste verjaardag van de eerste succesvolle harttransplantatie in Engeland, beloofde de voormalige hartchirurg en onderzoeker Sir Terence English dat er binnen drie jaar (aangepaste) varkensharten voor de mens beschikbaar zullen zijn.

12 reacties

  • ivo torfs

    5 jaar geleden
    Hoelang gaat dan zo'n dierlijk ruilorgaan mee ?
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    Ik hoop voor Maria Arens dat ze nooit nierfalen heeft. Ik ben er zeker van dat ze na een paar maanden zal smeken voor een donornier. Liever een aangepast varkenshart dan wachten tot iemand ervoor moet sterven. Ik denk zelfs dat een aangepast varkens hart beter is dan een donorhart van een mens.-
  • Bob De Bouwer

    5 jaar geleden
    Ik vraag me af hoe mensen hier zouden reageren als een jong kind met aangeboren afwijking zo gered kan worden (daar doet gezond eten weinig aan). Varkens worden toch al gegeten dus harten van de geslachte varkens gebruiken. Ja we moeten dieren respectvol behandelen, maar een mensenleven is meer waard.
  • Rosa De Pauw

    5 jaar geleden
    Waarom niet ? Er worden toch véél varkens geslacht voor consumptie, ander word er diereneten van gemaakt.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Ik zou die dierenliefhebbers hier graag eens bezig zien als zij (of hun moeder, vader of kind) een ruilhart nodig hebben en er enkel zo'n varkenshart kan geleverd worden dat hen of hun geliefden verder kan laten leven. 'Sorry ma, we gaan daar geen varken voor doden, hé. Jij moet dood, niets aan te doen."