De Amerikaanse president Trump tijdens een verkiezingsrally in Manchester, New Hampshire.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump tijdens een verkiezingsrally in Manchester, New Hampshire. © Photo News

Trump wil geen strengere achtergrondchecks bij wapenverkoop

De Amerikaanse president Donald Trump is tegen strengere achtergrondchecks voor mensen die een wapen willen aanschaffen. Dat blijkt uit zijn gesprekken met de Democraten in het Congres die een strengere wapenwetgeving eisen. Onlangs vielen in Dayton en El Paso in totaal 31 doden en tientallen gewonden bij schietpartijen.

22 reacties

  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    Moesten de achtergrondchecks strenger worden dan zouden de helft van zijn kiezers geen wapens meer kunnen kopen. Enkel de stemmetjes tellen en dode slachtoffers stemmen niet.@ Karel Tichman. Het ontkennen dat er een wapenlobby bestaat is één van je domste bijdragen ooit, net als voor je idool heeft de waarheid voor jou een enorme elasticieit. Fake argument.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Karel Tichmann, geloof je je eigen nonsens nog? De politiekers in de VS zitten in de pocket van verscheidene lobby's. NRA, big pharma, voeding, ... Amerika wordt van beneden naar boven geregeerd? Waarom zitten dan vooral rijken in de senaat en geen Joe Average?
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    "Daar komt hij dus nu op terug": zoals te verwachten was. Het zou vreemder zijn als Trump wél zou doen wat hij belooft of bij zijn standpunten blijft.
  • Willy Govaert

    5 jaar geleden
    Die Amerikaanse wapen lobby is zo machtig, daar wil Trump niets aan veranderen uit eigen belang !!
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Ze hebben hem verkozen uit vrije wil en nu zitten ze er mee! Hier kiezen we verplicht en toch regeren de verliezers verder. Conclusie: er is geen verschil