Direct naar artikelinhoud
Televisie

Flip Kowlier vormt huisband van ‘De ideale wereld’

Flip Kowlier vormt huisband van ‘De ideale wereld’
Beeld Eric de Mildt

Transfernieuws bij De ideale wereld. De presentator blijft deze keer op post, maar het programma zal in het nieuwe seizoen wel net iets anders klinken. Huisband Compact Disk Dummies ruimt plaats voor Flip Kowlier. Hij zal De ideale wereld de komende maanden van een soundtrack voorzien. 

Net als zijn voorgangers krijgt Kowlier carte blanche op muzikaal vlak. Wat concreet betekent dat hij het introlied en de jingles naar zijn hand mag zetten en die tijdens elke uitzending ook live ten berde mag komen brengen. En dat gaat Kowlier niet op zijn eentje doen. Hij roept versterking in van Karel De Backer en Kasper Cornelis die hij van bij Ertebrekers kent. “Samen vormen we een soort powercombo”, legt Kowlier uit. “Het zal dus wel wat steviger klinken dan wat Jan Jaap en co. van de Dummies gewoon zijn.” Die Dummies, de broers Lennert en Janus Coorevits, werden vorig jaar tot allereerste huisband van De ideale wereld gebombardeerd. Maar de broers leggen momenteel de laatste hand aan hun nieuwe plaat en willen zich de komende maanden daar op concentreren. 

Op zoek naar vervanging kwamen de ploeg van De ideale wereld al snel bij Kowlier terecht. “Ik ben al een aantal keer in het programma te gast geweest en heb ook al dienst gedaan als musical director tijdens de liveshows van het programma op Pukkelpop en in de Ancienne Belgique”, vertelt die. “Ik ken die gasten dus al een beetje.” Kowlier is trouwens niet van plan om zich tijdens de opnames uitsluitend tot het muzikale te beperken. “Hoewel dat niet in mijn officiële taakomschrijving staat, zal ik me ook af en toe weleens met de gesprekken bemoeien.”

De ideale wereld is aan een strak schema van twee afleveringen per week gebonden. Maar Kowlier ziet dat wel te combineren met zijn eigen muzikale agenda. “Zoals het er nu naar uitziet, zou dat geen problemen mogen opleveren. Dit is voor mij eigenlijk een ideale periode. De nieuwe plaat van Ertebrekers is dit voorjaar uitgekomen en we hebben deze zomer heel veel opgetreden. Het was sowieso de bedoeling het dit najaar wat rustiger te doen. En mocht ik om een of andere reden toch niet kunnen, kan ik altijd een van mijn muzikale vrienden afvaardigen.” Kowlier heeft zich voorlopig tot eind dit jaar aan het programma verbonden. “Dan zullen we bekijken hoe graag we elkaar nog zien.” 

De ideale wereld, vanaf 3 september telkens op dinsdag en donderdag