Florian Van Eenoo photonews
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo photonews

Tropisch weekend op komst: kwik klimt tegen zondag naar 30 graden

Het blijft deze namiddag droog en zonnig met hoge wolkensluiers en in het binnenland ook enkele onschuldige stapelwolken. De maxima schommelen tussen 18 of 19 graden in Hoog-België en 23 graden in het centrum van het land en de Kempen. De wind blijft zwak en veranderlijk in het binnenland. Aan zee wordt de wind zwak tot matig uit het noordwesten tot het noorden. Dat meldt het KMI.

21 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Alexa Grieken,leer de metereologische termen een keer,20°c-24,9°c gewoon warme dagen,25°c en meer zijn zomerse dagen en vanaf 30°c wordt daar bovenop gesproken van tropische dagen. Dat zijn immers de normale t° in midden afrika.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Het wordt weer 'tropisch'. Zielig hoe een mens zo euforisch kan worden van een woord.
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Er is zelfs een weer computer die gemiddeld 33° voorspeld. Dat wil zeggen in Limburg misschien wel 35° Persoonlijk vindt ik dit te optimistisch en denk ik dat 30° eerder realistisch zal zijn.
  • Luc Bral

    5 jaar geleden
    Ik vond het weer van de afgelopen weken anders prima, 20 a 22 graden en af en toe wat regen, dat is zo ongeveer het normale weer voor augustus. Nu gaat het terug 8 gr te warm zijn maar alle weermannen/vrouwen hebben terug de mond vol over heerlijk weer, genieten, BBQ, terrasje enz. Onbegrijpelijk dat ze dit soort weer lijken te promoten,ok verwacht van hun wat meer neutraliteit.
  • Liesbeth Cuppens

    5 jaar geleden
    Heerlijk weer, dixit de weerman. Enige neutraliteit hanteren tijdens het overlopen van de weersvoorspellingen kennen ze niet meer bij het KMI. Waar is de tijd van Armand Pien, die (warm of koud) weer voorspelde zonder daarbij een waardering uit te spreken? Hopelijk blijft het niet warm, want mensen die geen hitte verdragen zijn talrijker dat men denkt.