Tesla Model 3
Volledig scherm
Tesla Model 3 © Tesla

Zo ver komt de elektrische Tesla Model 3 in de praktijk

De elektrische Tesla Model 3 is ook bij ons een gewilde auto onder leaserijders. In theorie komt de auto tot 530 kilometer ver met een volle accu, maar de praktijk blijkt minder rooskleurig.

156 reacties

  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    300 km is meer dan genoeg. Hoeveel keer rij je zo ver in een jaar? EVs is een andere manier van rijden en als je verrekt met halfvolle of lege batterij terwijl je ver moet dan ben je of lui of oerdom. Diegen die zagen dat ze naar Zuid Frankrijk willen kunnen dan voor die ene keer een stinkauto huren toch met wat je bespaarde op verbruik!
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Al deze EV's zijn peperduur voor de gewone man en geraken maar rond de kerktoren! En wat als de batterij het begeeft na enige tijd, ze kost al gauw 8 à 9 Dznd € ! Een nieuwe benzine motor de helft! Ook over aanhangerlasten wordt er niets vermeld, alhoewel er nog velen een zware aanhanger zoals een caravan trekken! We leven hier niet in Dubai of Californie hé, ons klimaat is grilliger.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    De EU mix bestaat wel, kijk naar de ADAC studie, waarom altijd die leugens Mr Tamsyn, de mensen hebben recht op de waarheid. Een mix is een samenstelling, wat heeft op gelijke hoogte brengen daar mee te maken. Indertijd vond u België te minuscuul en moesten we alles Europees zien, nu dit niet meer in uw kraam past, moeten we het nu nationaal bekijken. Nog niet opgevallen dat u hier niemand meer kunt overtuigen, u bent niet meer geloofwaardig, men ziet u als een Teslaverkoper...
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    De Europese energiemix is terug te vinden in de ADAC studie, geen IW voor nodig. Wat met de energiemix als men hier en daar een kerncentrale wil sluiten? 1 vb: men laat de groene stroom stijgen met 1,4%, het elektriciteitsverbruik stijgt met 1,4 door de elektrische wagens, hoeveel is de stroom dan groener, 0,00. Studie in de UK, je moet tot 27jaar met uw Tesla rijden om hem milieuvriendelijker te maken, zonder rekening te houden met het vervangen van de batterijen. Groot gelijk Mr Verspeelt
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Onzin, natuurlijk, die EU mix bestaat niet, hoe kan je bvb. Noorwegen (waterkracht) op gelijke hoogte stellen met Frankrijk (nucleair). Dat moet per land bekeken worden, de studie van de VUB toont aan dat met de huidige elektriciteitsmix in België, en dat is wat telt, EV 63% milieuvriendelijker zijn dan brandstofwagens. Het is dan ook volledig normaal dat de overheid een gewenste evolutie subsidieert, dat is één van haar essentiële taken.