BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Uitgeschakelde Red Panthers in slotfase onderuit tegen Ierland op EK

EK hockeyGeen eerherstel voor de uitgeschakelde Red Panthers op het EK. De Belgische hockeyvrouwen zijn de degradatiepoule gestart met een nederlaag. De Panthers (FIH 9) verloren in extremis tegen Ierland (FIH 8) met 1-2. België moet nog vol aan de bak om het behoud te verzekeren.

7 reacties

  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    BS mensen. Na Nederland spelen ze ook tegen Rusland een erg goede wedstrijd maar tegen Spanje missen ze na scheidsrechterlijke dwalingen de 1/2 finales voor eigen volk. Dát en niets anders heeft mentaal zwaar gezeten en je zou voor minder! De redenering alsdat het behalen van een historisch punt tegen dé wereldmacht in het hockey tevens een derby, wat altijd een enorme boost is, aan de basis ligt insinueert een houding waar mss uzelf schuldig aan bent 'heren', maar zéker niet onze meisjes..
  • Hein Haemers

    5 jaar geleden
    Zit weer in het bolleke,gelijk tegen Nederland en weer euforie. Had beter een nederlaag kunnen zijn en vrijuit strijden daarna. Wijzen naar een scheidsrechter heeft nooit zin
  • LUC HUON

    5 jaar geleden
    Zonder dat punt tegen Nederland was hun toernooiresultaat waarschijnlijk beter geweest. Eerst dachten ze met een been in de hemel te zijn en toen dat niet zo bleek zaten ze plots in de hel. Die ploeg staat mentaal nergens.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Behalve tegen Nederland hebben ze ondermaats gespeeld. Maar zonder dubieuze beslissingen in de vorige wedstrijden van de scheidsechters zaten ze wel in de halve finales. En kon nederland zelfs uitgeschakeld geweest zijn. Dat heeft waarschijnlijk ook zijn sporen achter gelaten.
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Als je niets volgt en zomaar denkt kan je net zo goed denken dat het slecht hockey is natuurlijk. Het was gewoon een mindere dag, het gaat tenslotte om mensen en topsport waar het geringste verschil cash betaald wordt. Mijn inziens verwerkten ze de mentale opdoffer van het onfortuinlijk verlies tegen Spanje nog niet echt en laat mentale weerbaarheid nu net een van hun gekende werkpunten zijn maar ik laat zo'n analyse liever over aan Etienne die vanuit z'n zetel veel denkt maar weinig volgt.