Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

“Longziekte gelinkt aan e-sigaret eist eerste dodelijke slachtoffer”

In de Verenigde Staten is een eerste patiënt gestorven aan een longaandoening die mogelijk gelinkt kan worden aan het gebruik van een e-sigaret. Dat meldt het gezondheidsdepartement van de staat Illinois. Een honderdtal andere patiënten die mogelijk aan dezelfde aandoening lijden, worden nog verzorgd.

6 reacties

  • Erno Ahaus

    5 jaar geleden
    Het zou fijn zijn geweest als de schrijver van dit stukje zich eerst daadwerkelijk verdiept had aan wat er aan de hand is ; van meet af aan was duidelijk dat het ging om het dampoen van (synthetische) cannabis of THC(olie), dus om WAT er gedampt werd, en niet om normale,gangbare e-sigaretten en de daarvoor geeigende vullingen. Dit is zoiets als het glas de schul geven omdat iemand er pure alcohol uit heeft gedronken.....
  • Martin Essen

    5 jaar geleden
    Ik heb exact dezelfde klachten en vape veel....
  • Stefan Vantstraat

    5 jaar geleden
    Stop toch in godsnaam met het steunen van de oppermachtige tabakslobby! Wat hebben deze mensen gerookt? (Gedamt) Zeker geen gekeurde liquid. Ik damp al jaren. (Na vanaf mijn 16 jaar gerookt te hebben) Ben ik nog steeds verslaafd? Zeker wel, maar ik voel me stukken beter dan voordien. Raar toch: gooit men dezelfde vloeistof op het vuur in de sauna vindt iedereen het prima.
  • Pieter Talboom

    5 jaar geleden
    Ik kreeg steeds een enorme irritatie aan mijn keel en een hele diepe kuch tijdens het vapen. Ik ken volk dat er zelfs chronisch van begonnen te kuchen, dus rook ik gwn terug. De oorzaak vd kuch is mss ook die van deze ziekte mss?
  • Tom Janssens

    5 jaar geleden
    Gebruiken van THC doe je niet via een vaper maar via tabak... Toch maar proberen om vapen in een slecht daglicht te stellen.