De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. © AFP

Noord-Korea vuurt opnieuw onbekende projectielen af

Noord-Korea heeft opnieuw twee onbekende projectielen afgevuurd. De projectielen werden vanochtend gelanceerd vanuit de oostelijke provincie Hamgyong-namdo en kwamen terecht in de Japanse Zee, zo meldt het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap, dat zich beroept op verklaringen van het leger in Seoul. Het is al de zevende lancering op minder dan een maand tijd. Het zou gaan om korteafstandsraketten. 

9 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Vroeger schoot hij er een om de zoveel maanden of jaar af. Nu een per 3 dagen. Knap werk van Trump, de productiviteit is gestegen!
  • Jeroen Beckers

    5 jaar geleden
    Trump had dat noordkoreaans probleem toch al lang opgelost volgens z'n aanhangers? Met z'n geblaat alleszins wel, maar wol geeft hij naar trouwe gewoonte niet.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    “Hij test graag raketten”, is al wat Trump te zeggen heeft? Het moest eens over Iran gaan!
  • René Neeskens

    5 jaar geleden
    Raketjes afvuren met gepikt geld, terwijl bij de kopvoeter de champagne rijkelijk vloeit. Meer dan 100 000 N-Koreanen voeren slavenarbeid uit in Polen, China en natuurlijk Rusland, hun verdiensten vliegen naar de staatskas...ondertussen zijn ze ook nog cyberactief, en stelen ze onbeschaamd dollars van landen met een mindere beveiliging. De enige oplossing bestaat in een confrontatie , waarbij de ogen van de N-Koreanen wordt geopend en de kopvoeter een enkele reis ‘to the moon’ kan maken.
  • Dirk Pieters

    5 jaar geleden
    Hij kwam nog wat aandacht tekort, dus schiet maar wat rommel de lucht in