Raoni.
Volledig scherm
Raoni. © BELGAIMAGE

Indianenchef Raoni vraagt internationaal optreden tegen Bolsonaro. “Geen reden tot interventie”, zegt president Brazilië

De bekende Braziliaanse indianenchef Raoni heeft vrijdag de hulp van de internationale gemeenschap ingeroepen om de Braziliaanse president Jair Bolsonaro "zo snel mogelijk te doen vertrekken". Raoni houdt Bolsonaro verantwoordelijk voor de zware bosbranden die momenteel het Amazonegebied teisteren. Volgens Bolsonaro zijn bosbranden echter geen reden voor internationale sancties. Zulke bosbranden komen immers “in de hele wereld” voor. 

13 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Oh Trump gaat helpen bij het blussen van de branden ... bij de inheemse bevolking ook de kinderen van de ouders scheiden? Of zal het leger van Bolsonaro al een grote vuile kuis doen ? Tja Mercosur en Bayer, die deal moet doorgaan, nietwaar ?
  • Jean Van rompaey

    5 jaar geleden
    Niets meer kopen dat uit Brazilië komt. Geen hout, palmolie enz.
  • yves dekeersschieter

    5 jaar geleden
    Het resultaat van de overbevolking van onze planeet en dat is nog maar een begin
  • Nema De Geest

    5 jaar geleden
    Noem het gerust een genocide, hoor.
  • Timothy Marx

    5 jaar geleden
    Het zit precies in het DNA van de mensheid om zichzelf om zeep te brengen. Bolsonaro is een extreem gevaarlijk persoon voor Brazilië en bij uitbreiding de ganse wereld.Hier moet dringend ingegrepen worden om deze malloot af te zetten.
  1. Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroorzaakt massale sterfte bij zeeolifanten: “9 op de 10 jongen is overleden”
    2

    Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroor­zaakt massale sterfte bij zeeolifan­ten: “9 op de 10 jongen is overleden”

    De huidige uitbraak van de vogelgriep blijft voor catastrofes zorgen en het einde van deze ecologische ramp lijkt nog lang niet in zicht. De massale sterfte van zuidelijke zeeolifantenjongen is het zoveelste voorbeeld. Meer dan 17.000 zuidelijke zeeolifanten die vorig jaar in Argentinië geboren werden, zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van de vogelgriep. Wat wetenschappers hieraan vooral verontrustend vinden is dat zoogdieren elkaar nu ook lijken te kunnen besmetten. “De aanblik van zeeolifanten die dood of stervend op de stranden liggen, kan alleen maar beschreven worden als apocalyptisch”
  2. België haalt klimaatdoelstellingen niet: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspanningen aanzienlijk te verhogen”
    Update

    België haalt klimaat­doel­stel­lin­gen niet: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspannin­gen aanzien­lijk te verhogen”

    De Europese Commissie vraagt België om bijkomende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen door het verkeer en gebouwen sterker in te perken en meer hernieuwbare energie te gebruiken. Met het huidige plan zal ons land de bindende doelstellingen niet halen. Dat staat in de aanbevelingen over het Belgische energie- en klimaatplan die de Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Tegen 30 juni wordt een definitief plan verwacht.