Een bosbrand in Porto Velho, hoofdstad van de staat Rondonia.
Volledig scherm
Een bosbrand in Porto Velho, hoofdstad van de staat Rondonia. © EPA

Alweer honderden nieuwe bosbranden in Amazonewoud, 44.000 militairen inzetbaar

In het Braziliaanse Amazonegebied zijn eind deze week honderden nieuwe branden uitgebroken. Dat heeft het Braziliaanse nationale instituut voor ruimteonderzoek (INPE) bekendgemaakt. Tienduizenden militairen staan klaar om hulp te bieden, maar het is niet bekend hoeveel daarvan zullen worden ingezet.

6 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Zelfs zonder bosbranden gaat zo'n eeuwenoud bos kapot overal ter wereld vanaf het ogenblik dat er een weg wordt gemaakt.
  • Etienne Vanhoegaerden

    5 jaar geleden
    Peter noelands, Brigitte Coppens enhenri vanderhoven-Peters wij hebben en zijn het in europa nog naar de knoppen aan het doen maar moeten ze dat ginder ook doen de mensen worden er ginder niet beter van
  • peter noelants

    5 jaar geleden
    Vroeger hadden wij ook mooie natuur en hebben dit zelf vernietigd om het ons "beter" te maken, en nu zagen dat ze daar het zelfde doen, hypocrieten allemaal! Heel spijtig allemaal maar wij kunnen hen de les niet spellen na wat wij allemaal uitgestoken hebben!!!
  • jos robben

    5 jaar geleden
    er zijn op dit moment in Angola en Congo meer bosbranden dan in Brazilië maar de hypocriete extreemlinkse msm berichten hier bewust niet over
  • Henri vanderhoven

    5 jaar geleden
    Ik denk niet dat men de draagwijdte snapt wat hier aan de hand is."DE" longen van de wereld worden afgestookt.Zagen over klimaatopwarming terwijl men dit daar toelaat.Hypocriete wereldleiders!!!!!