Astana en Jumbo-Visma, een groot contrast.
Volledig scherm
Astana en Jumbo-Visma, een groot contrast. © Photonews en RV

Astana klopt Deceuninck in Vuelta: Lopez eerste leider, Jumbo-Visma grote verliezer na veelbesproken val

VueltaDe opener van de 74ste editie van de Vuelta was een kolfje naar de hand van Astana. In een korte ploegentijdrit door Torrevieja was het Kazachse team sneller dan Deceuninck-Quick.Step en Sunweb. Miguel Angel Lopez bolde als eerste over de finish en trekt morgen de rode leiderstrui aan. Jumbo-Visma verloor kostbare tijd na een gezamenlijke valpartij. 

7 reacties

  • Francois Troch

    5 jaar geleden
    zonder die hinder van de jumbo wagen had quick-step die tijdrit gewonnen, 2 sec is rap verspeeld
  • monique bolen

    5 jaar geleden
    Spijtig van het water op de baan maar ik denk dat Deceuninck-Quick-Step meer tijd verloor door het onverantwoorde parkeren van een teamwagen juist na een bocht. Kan Bugno niet ingrijpen en regels eens veranderen op straffe van een zware boete dat men in en juist na de bocht niet mag depanneren.
  • Herman Thys

    5 jaar geleden
    Niks van want dit is dank zij een ondermaatse organisatie.Als de ganse Visma ploeg tegen de grond gaat en Quick step serieus in de remmen moet hoef je niet lang naar de schuldige te zoeken.Wat een zootje.
  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Totaal vervalste uitslag door water op de weg net voor scherpe bocht en een stilstaande wagen op het parcours . Hoe flik je zoiets zeg .
  • Francis smet

    5 jaar geleden
    Tijdrit is niet eerlijk verlopen, wie wisselt er nu een band in twee korte bochten? Parkeerde zich dan nog verkeerd in de buitenbocht als je weet dat renners steeds een rechte lijn trachten te rijden, dus als van een linkse bocht komt ga je automatisch naar rechts om een rechtse bocht aan te snijden, maar nee Jumbo parkeerde juist daar zijn wagen. Plus dan ook nog eens de snelheidsmindering ivm water op de weg. Deceuninck is hier gewoon bestolen.