AP
Volledig scherm
© AP

Red Lions doen het! België pakt Europese titel én olympisch ticket na demonstratie tegen Spanje (5-0)

EK HockeyDe gouden generatie Red Lions houdt niet op met feesten: WK binnen in december in India, nu EK binnen in Antwerpen. Spanje stond erbij en keek ernaar en werd net als in de openingswedstrijd van dit EK overklast. Na achttien minuten en een 3-0 voorsprong was de wedstrijd reeds gespeeld. De 42 overige minuten maakten de Lions en de uitgelaten supporters er een hockeyfeest van. En wat het nog mooier maakt: John-John Dohmen en Manu Stockbroekx, de twee pechvogels van het WK in India, scoorden. Victor Wegnez werd uiteindelijk verkozen tot Beste Speler van het Toernooi, Vincent Vanasch tot Beste Doelman van het Toernooi. Tom Boon en Alexander Hendrickx zijn dan weer gedeeld topschutter met vijf doelpunten.

20 reacties

  • René Van Halen

    5 jaar geleden
    De beste in een vrij marginale sport.(Duitsland, Engeland, Nederland, Spanje en België) Dat is uiteraard mooi voor de spelers, maar ik vind de Rode Duivels nog steeds beter en voetbal stukken interessanter dan die stomme strafcorners. Speel gewoon hockey met gewone uitgespeelde doelpunten, dat zou veel mooier zijn.
  • Jonathan Verschraegen

    5 jaar geleden
    Absolute wereldklasse!! Een genot om naar zo'n mooi hockey te kijken
  • Wessel Diekman

    5 jaar geleden
    Vanuit Nederland, van harte gefeliciteerd. Meer dan terecht Europa Kampioen geworden en van harte gegund. Niet alleen alle overwinning waren terecht, maar vooral ook de hoogte van de overwinning waren terecht. Prachtig spel om naar te kijken. Ik heb er van genoten.
  • Paul Jensen

    5 jaar geleden
    Dikke proficiat mannen!!!
  • WAISME DAT

    5 jaar geleden
    Superprestatie. Echt iets om fier op te zijn.