Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Eerste tropische dag sinds 26 juli is een feit, en het blijft nog even warm

HET WEERDe eerste tropische dag sinds 26 juli is een feit: om 15 uur bereikte Ukkel 30,0 graden. Als het morgen en dinsdag ook tropisch warm wordt, is de derde hittegolf van 2019 binnen. Enkel 1947 deed nog beter met vier hittegolven. 

11 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Moehmena,zoek dan ook eens op hoeveel zomers gemiddeld 18°c en meer hadden in 20ste eeuw en hoeveel in 21ste.Ik maak het u al gemakkelijk: 6 in de 20ste eeuw en reeds 8 in deze eeuw..die nog maar 18 jaar bezig is..om nog te zwijgen over de andere seizoenen die ook ruim 1,5°c warmer zijn sinds begin 20ste eeuw.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Dit doemdenken mag stilaan stoppen. Wij beschikken ook over internet en zien daar meerdere 10-tallen datums met temperaturen van meer dan 30 graden in Vlaanderen. Check maar eens na op : meteo.be > klimaat > uitzonderlijke-gebeurtenissen-sinds-1901 > uitzonderlijke-gebeurtenissen > gebeurtenissen > temperatuur
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Met dat verschil,Lieven dat die zomer UNIEK was voor die tijd,de rest waren allen koele zomers met eens in de 5 jaar een hittegolf. Nu elke zomer vaak veel warmer dan normaal en al ELKE zomer minstends 1 hittegolf om het nog niet te hebben over de fikse afname van koudegolven en steeds hogere jaargemiddelden.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Dat ze het maar uitlaten, leven het regenachtig "Belgisch" weer...
  • Lieven Vermandere

    5 jaar geleden
    Enkel 1947 deed nog beter met vier hittegolven.......toen was de klimaatopwarming nog erger.