Voorzitter Wim De Wit aan het woord tijdens de IJzerwake.
Volledig scherm
Voorzitter Wim De Wit aan het woord tijdens de IJzerwake. © BELGA

Voorzitter van de IJzerwake opvallend mild voor N-VA, streng voor Europa: “Europa dreigt ten onder te gaan aan de massale migratie”

Tijdens de IJzerwake, de radicale afscheiding van de IJzerbedevaart, heeft voorzitter Wim De Wit de verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang vandaag een overwinning van het Vlaams-nationalisme genoemd. Hij was opvallend mild voor N-VA. "Laat het overleg een bouwsteen zijn voor de toekomst."

29 reacties

  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    @Johan op eynde: heeft u een glazen bol die voorspelt dat er nooit Vlaamse onafhankelijkheid komt? Inderdaad de 45% franstalige Belgen kan men nooit gek genoeg krijgen om pro te zijn voor een onafhankelijk Vlaanderen, hun broodheer van 8 miljard per jaar! Vlaanderen gaat wel stilaan naar de 51% pro zelfstandigheid in de EU. Voldoende om zich op Vlaams initiatief los te koppelen van Belgie. Immers, waarom zou Vlaanderen toelating vragen aan Belgie, deze van wie het wil scheiden?
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Johan op eynde zegt: De Vlaamse onafhankelijkheid zal er nooit komen. Men gaat nooit 50 procent van de Belgen zo gek kunnen maken om hierin mee te gaan. ---- Opgepast, misschien komt er een tijd dat zelfs wie geen hart heeft voor het Vlaams nationalisme, toch zal ijveren voor een onafhankelijk Vlaanderen. Stel dat we in een diepe recessie belanden en dat zelfs een blinde Vlaming inziet dat we beter af zijn zonder die bodemloze geldput in het zuiden van het land.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    @guido Bervoets en Co : er is niets gelogen aan het feit dat Vlaanderen ider jaar 8 miljard aan Wallonie, de franstaligen, weg geeft, zonder daar iets voor in de plaats te krijgen, zelfs zonder enige verantwoording van wat met dat Vlaams geld gebeurt. Het zou ook beter voor Wallonie zijn indien er een EU van volkeren was ipv naties en grenzen, waardoor migratie een ramp is voor EU.
  • Opteynde Johan

    5 jaar geleden
    De Vlaamse onafhankelijkheid zal er nooit komen. Men gaat nooit 50 procent van de Belgen zo gek kunnen maken om hierin mee te gaan.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    "Eurocraten beweren dat migratie nodig is om de economie op peil te houden." Wel ze hebben gelijk. Vele bedrijven smeken om werknemers die met hun handen willen werken. Maar die zijn zeldzaam geworden want de eigen jeugd wil naar de hogeschool en unief. Feit is dat asielzoekers enkel jobs opleveren in de sociale sector, voor de advocatuur, ook de medische wereld pikt een graantje mee,..enz. Migranten opleiden om knelpuntberoepen in te vullen gebeurd niet of veel te weinig.