AFP
Volledig scherm
© AFP

Quintana wint eerste rit in lijn van Vuelta, Roche nieuwe leider

VueltaNairo Quintana heeft de eerste rit in lijn van de Vuelta op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Movistar reed in de slotfase weg uit een elitegroepje. Nicolas Roche finishte als tweede en is de nieuwe leider.

1 reactie

  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Nooit gedacht dat die wieltjeszuiger alleen aan kan komen.
  1. RITVERSLAG. Wat een solo! Indrukwekkende Evenepoel pakt derde ritzege én is zeker van bergtrui, Sepp Kuss héél dicht bij eindwinst
    38

    RITVERSLAG. Wat een solo! Indrukwek­ken­de Evenepoel pakt derde ritzege én is zeker van bergtrui, Sepp Kuss héél dicht bij eindwinst

    Remco Evenepoel heeft de laatste ‘echte’ bergrit in de Vuelta naar zijn hand gezet. En hoe. Evenepoel ging mee in de vroege vlucht, stelde zijn bergtrui met overmacht veilig en vertrok op 29 kilometer van de aankomst voor een epische solo. Met net geen vijf minuten voorsprong kwam hij lachend over de streep. Een prestatie om ‘u’ tegen te zeggen. Sepp Kuss werd niet aangevallen door Vingegaard en Roglic en lijkt op weg om zijn eerste grote ronde ooit te winnen.
  2. Evenepoel fietst als herboren, maar team trekt alvast les uit offday voor 2024: “Selectiever programma dringt zich op, nu Remco nog overtuigen”
    PREMIUM
    12

    Evenepoel fietst als herboren, maar team trekt alvast les uit offday voor 2024: “Selectie­ver programma dringt zich op, nu Remco nog overtuigen”

    En plots... is de nare ervaring van de Tourmalet-etappe nog slechts een vage herinnering. Drie dagen later heeft Remco Evenepoel (23) zijn tweede ritzege beet in de Vuelta en leidt hij comfortabel in het bergklassement. Met frisse moed en opgelapte benen is hij begonnen aan een nieuwe Ronde van Spanje. Ondertussen wordt intern gezocht naar de oorzaak van zijn plotse déconfiture, afgelopen vrijdag. Tijd brengt raad. Maar alvast dit: “zijn programma moet selectiever, wil hij op dit hoge niveau blíjven scoren.”