Vuelta - Nicholas Roche neemt leiderstrui over: "Eigenlijk mikte ik op de ritzege"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nicholas Roche is de nieuwe leider in de Vuelta. De 35-jarige Ier finishte zondag als tweede na winnaar Quintana, maar pakt dankzij de sterke chrono van zijn team in de ploegentijdrit de leiderstrui. "Hier ben ik heel blij mee", gaf hij mee in het flashinterview. "Al mikte ik eigenlijk wel op de ritzege." Roche was mee met een kopgroep van zes die vooruit bleef in het slot. Quintana sprong weg op drie kilometer en de aarzeling achter hem duurde te lang waardoor hij niet meer werd bijgebeend. "Ik wilde me eigenlijk richten op de sprint", aldus Roche, "want ik dacht dat ik één van de snellere coureurs in de kopgroep was aangezien ik de laatste maand veel aan mijn sprint heb gewerkt. Maar Nairo sprong weg en ik probeerde wel, maar het gaatje werd niet meer gedicht."

Als 'troostprijs' is hij nu de nieuwe leider, met twee tellen voorsprong op Nairo Quintana en acht op Rigoberto Uran. "Al ben ik hier natuurlijk ook heel blij mee. Dit is een bijzondere trui en leider zijn in een grote ronde is toch iets waar je geen neen tegen zegt."

De rode leiderstrui is ongetwijfeld een opsteker voor Team Sunweb dat sinds de slottrijdrit van begin juni in de Giro - de zege ging toen naar Chad Haga - niet meer wist te winnen en onlangs ook Tom Dumoulin vroegtijdig zijn contract zag opzeggen. Hij verlaat de ploeg voor Jumbo-Visma. Sunweb telt dit jaar nog maar zes overwinningen.

bron: Belga