Brandweerlieden bekampen het vuur in de Braziliaanse Amazone.
Volledig scherm
Brandweerlieden bekampen het vuur in de Braziliaanse Amazone. © EPA

Merkel belooft hulp bij herbeplanting Amazone

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft hulp beloofd bij het opnieuw bebossen van die delen van het Amazonegebied die verwoest zijn door de branden van afgelopen tijd. Ze zei dat tijdens de G7-top in het Franse Biarritz. 

15 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Waarom is de invoer van tropisch hout in Europa nog steeds niet verboden? Of andere producten afkomstig van die gebieden. En helpen opbouwen als ze het blijven verwoesten? Dweilen met de kraan open. Of is t de bedoeling dat Europa de Brazilianen ook gaan onderhouden zodat de ontginning afneemt?
  • Luc De Coninck

    5 jaar geleden
    Als andere landen vinden dat Brazilië geen nieuwe landbouw gebieden mag creëren, dan moeten de leiders van die klagende landen maar zorgen dat de percentuele verhouding landbouwgrond/bosgrond in hun respectievelijke landen gelijk is aan die verhouding in Brazilië.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Waarom laat men iedereen in de wereld geen stukje kopen zo krijgt Brazilië geld binnen en is het bos internationaal erfgoed geworden
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Zij doet zelf niets om in haar eigen land bos te behouden nee ze laat met geweld jongeren ontzetten omdat ze een bos willen behouden dat opgeofferd word om bruinkool te ontginnen ! dat ze eerst bij zichzelf beginnen .
  • Lise Nelis

    5 jaar geleden
    @Germain Van Deurzen: Merkel heeft gelijk. Het terug aanplanten moet ginds gebeuren, niet hier. Het Amazonewoud ligt op de Equadoriaanse lijn en net dat is van belang. Honderd bomen hier aanplanten is gewoonweg niet hetzelfde dan honderd bomen ginds aanplanten