Achterbouw van woning stort volledig in na manoeuvre van vrachtwagen, chauffeur “had niets gemerkt en ging gewoon slapen”

© rtl

Na een fout manoeuvre van een vrachtwagenchauffeur is de achterbouw van een woning in Beervelde (Lochristi) woensdagochtend volledig ingestort. De vrachtwagenchauffeur, die probeerde te keren in de straat, had niets opgemerkt. “Ik dacht eerst dat het een donderslag was”, getuigt de bewoner.

mtm, rtl, jcd, jvh

Het incident gebeurde rond 3.30 uur aan een woning in de Rivierstraat in Beervelde, een verbindingsweg naar het bekende Feestpaleis. Zowel het dak als de achtergevel van het bijgebouw, waarin een bijkeuken en berging was ingericht, zijn volledig ingestort. De rest van de woning is wel nog bewoonbaar en de bewoners bleven gelukkig ongedeerd.

(lees verder onder de foto’s)

© rtl

© rtl

“Ik dacht eerst dat het om onweer ging, een donderslag”, getuigt de bewoner aan Radio 2. “Ik was niet meteen van zin om uit mijn bed te komen, maar ik ben dan toch maar met mijn vrouw naar beneden gegaan. Zij was komen zeggen dat het dak van de achterbouw was ingevallen.”

Volgens de bewoner is het ongeval gebeurd toen een vrachtwagen probeerde te keren in de straat. “De bestuurder is in achteruit tegen onze achtergevel gereden”, luidt het. De brandweer kwam ter plaatse om het gebouw te stutten en alles op te ruimen.

“Niets gemerkt”

De beschadigde vrachtwagen staat een vijftigtal meter verder geparkeerd. De chauffeur was een tijdlang spoorloos. “Hij was gewoon gaan slapen”, zegt Marnix Van Tittelboom, de eigenaar van het transportbedrijf waar de chauffeur voor rijdt. “Hij was afgelopen nacht thuisgekomen na het laden en moest normaal vandaag gaan lossen bij Volvo, in de Gentse haven. Bij het keren in de straat heeft hij met zijn oplegger waarschijnlijk de hoek van de woning geraakt. Hij heeft daar niets van gemerkt, aan de oplegger was ook bijzonder weinig schade. Hij woont iets verderop, heeft zich gewoon geparkeerd waar hij dat altijd doet en is gaan slapen. Ook vanochtend toen hij weer vertrok, heeft hij niets gemerkt aan zijn vrachtwagen. Toen ik vanochtend gebeld werd door de politie, heb ik hem gevraagd om naar Beervelde terug te keren.”

Het rijbewijs van de chauffeur werd woensdagmiddag door het Gentse parket ingetrokken voor een periode van 15 dagen “wegens het veroorzaken van een ongeval met vlucht”. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt nog, zegt het parket.

© rtl

© jcd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen