Donald Trump
Volledig scherm
Donald Trump © Photo News

Trump wil nulrente in VS

De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, de rente in de Verenigde Staten op nul zet, of zelfs negatief maakt. Het is de zoveelste aanval van Trump op de Fed en diens baas, Jerome Powell.

20 reacties

  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    De problemen met het huidige financiële systeem zijn alleen maar oplosbaar door dat systeem helemaal te laten crashen. Alle munten worden dan quasi waardeloos en alleen materiële goederen zullen hun waarde behouden. Vroeg of laat moet dat gebeuren, maar niemand wil de verantwoordelijkheid op zich nemen voor zo'n ongebreidelde inflatie. En dus modderen ze maar aan in de hoop dat het hun tijd duurt, ondertussen het probleem nog vele keren groter makend.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    @Daan Roos. De Europese banken moeten zelfs 0,5 % intrest betalen op het geld dat ze parkeren bij de ECB, dat is nog erger dan nul.
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Alle landen met een schuld die ze niet meer kunnen terugbetalen, brengen de rente op nul. Daar hoort trouwens Europa ook bij.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Trump doet identiek wat de centrale bank van Europa doet, nl de intrest verlagen. Wat is het probleem???
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    De Belgische staatsschuld stijgt met 507 euro/seconde,en bedraagt 466 miljard euro. Ook niet echt om fier over te zijn ? Het land met de meeste schuld % is vandaag Japan. Amerika staat zelfs nog niet in de top 10.