De rechter oordeelde dat de vrouw zich niet schuldig heeft gemaakt aan moord.
Volledig scherm
De rechter oordeelde dat de vrouw zich niet schuldig heeft gemaakt aan moord. © ANP

Nederlandse arts vrijgesproken voor euthanasie bij demente vrouw met wilsverklaring

Een voormalige arts Catharina A. (68) uit Den Haag die euthanasie pleegde op een demente vrouw (74) heeft zich volgens de rechtbank niet schuldig gemaakt aan moord. De rechtbank stelt dat de arts voldeed aan de eisen rondom levensbeëindiging. Daarom is de “zorgvuldig toegepaste euthanasie" niet strafbaar. 

4 reacties

  • Jean-Paul Haesen

    5 jaar geleden
    Hopelijk wordt deze trend nu voortgezet. Ofwel mag je momenteel sterven als je nog volledig bij zinnen bent en dus eigenlijk te goed om te sterven ofwel zou je moeten creperen van de dementie. Ik zou graag een niveau van Katz-schaal aanduiden voor wanneer ik eruit wil stappen maar in onze huidige wetgeving kan dit dus niet.
  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Toch triestig. Wat voordelen heeft die arts er bij. Als die vrouw dement is, en dat was haar wil. Staat ge stom dat mensen zelfmoord plegen voor de tijd dat ze het niet meer kunnen.
  • luc caels

    5 jaar geleden
    Belachelijk. Het was haar wil
  • Paul Keulemans

    5 jaar geleden
    Dat is het ergste dat je kan overkomen, je geeft schriftelijk en mondeling aan dat je bij zware dementie graag euthanasie wil plegen, en dan komt er een clubje 'wijzen' bepalen dat je dat niet gaat krijgen ! Die lui kennen je niet, hebben dus geen fluit verstand van jouw wens en toch menen ze dan te kunnen bepalen hoe en wat er met jou gebeurt ! Verschrikkelijk volk is dat soms , dat OM !