Direct naar artikelinhoud

Wanneer je door biologie heen sliep: man ziet kwal aan voor moordaanwijzing

Een verontruste wandelaar heeft in Australië een kwal naar het politiebureau gebracht omdat hij vreesde dat er iemand om het leven was gekomen. Hij zag het dier aan voor een borstimplantaat.

Twitter bericht wordt geladen...

Het was even alle hens aan dek in het politiebureau van Maroochydore toen de man melding maakte van een mogelijk misdrijf. "De man was ervan overtuigd dat het ging om verdrinking en dacht zelfs een moment aan moord", zegt een van de agenten tegen BBC. "Hij had de kwal zorgvuldig ingepakt en gelabeld, in de veronderstelling dat het om belangrijk bewijsmateriaal ging."

Er werd vrijwel direct onderzoek ingesteld naar het vermeende borstimplantaat. Toen bleek dat het ging om een kwal kon de wandelaar worden gerustgesteld.

Mysterieuze, maar ongevaarlijke kwallensoort

Volgens experts is het niet gek dat de man de "blubber jellyfish" met een borstimplantaat verwarde. Sinds 2013 spoelt er regelmatig een mysterieuze kwallensoort aan op de kust van buurland Nieuw-Zeeland. Nu wordt de kwal ook in de wateren van provincie Queensland gesignaleerd. Het dier heeft geen tentakels, is doorzichtig en zo'n 17 centimeter breed en vertoont dus grote gelijkenissen met een implantaat. 

Contact met de kwal veroorzaakt huidirritaties, maar is verder niet gevaarlijk.