ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Overleg over kankerpatiënt duurt amper 3,8 minuten

Gemiddeld amper 3,8 minuten per patiënt en nauwelijks aandacht voor zijn wensen, levensomstandigheden of draagkracht. Het zogenaamde Multidisciplinair Oncologisch Consult, het overleg dat bij elke nieuwe kankerbehandeling gebeurt, is vaak een gemiste kans. Dat blijkt uit onderzoek van de VUB waarover De Morgen bericht.

16 reacties

  • albert stroobandt

    5 jaar geleden
    Alleen als ge ze moet betalen zijn ze paraat. Albert Stroobandt
  • Jil Heirman

    5 jaar geleden
    Het probleem is, zoals gewoonlijk, het narcisme v/d artsen en de ziekenhuizen die de liefde voor het geld voorop zetten.
  • Jos Huibers

    5 jaar geleden
    Dan heb ik een heel andere ervaring gehad. Al de artsen individueel hebben de nodige tijd genomen om mij en mijn echtgenote al de informatie te geven, telkens kregen we op het einde vraag of we nog vragen hadden. Hoelang ze erover gedaan hebben in het MOC team weet ik niet, maar ze hebben alle alternatieve besproken en ook voor de nabehandeling hebben ze overleg gehad. Ik ben ze nu jaren later nog steeds uitzonderlijk dankbaar hiervoor.
  • René Mertens

    5 jaar geleden
    Hier staat veel zever in. Ten eerste zijn wij goed opgevangen door de mensen en professoren in Leuven, en zij hadden wel de tijd. Ten tweede zorg voor een goede hospitalisatieverzekering, maar daar wringt dikwijls het schoentje. Dat kost geld. Mijn vrouw haar borstkanker met chemo, bestraling en al wat er bij komt kijken heeft mij geen enkele euro gekost. Maar ik betaal dan ook 100,00 euro per maand aan DKV. En dat kan geen enkel ziekenfonds aanbieden.
  • Gerda Rousseau

    5 jaar geleden
    Ik kan alleen voor mezelf spreken. Maar mijn ervaring is toch dat je als kankerpatiënt de beste zorgen krijgt. Op de afdeling oncologie in Klina Brasschaat doet iedereen zijn uiterste best en ik heb ook de indruk dat er veel wordt overlegd tussen de verschillende specialisten (in mijn geval pneumoloog en oncologen) Ik weiger te geloven dat er met mensenlevens gespeeld wordt.