Jeanne Calment (122).
Volledig scherm
Jeanne Calment (122).

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt: deze Française was wel degelijk oudste vrouw ooit

Het record van oudste vrouw ter wereld behoort wel degelijk toe aan de Française Jeanne Calment. Zij overleed in 1997 op 122-jarige leeftijd. Na haar dood rezen er twijfels over haar identiteit en leeftijd, die nu ontkracht worden. Een Frans-Deens-Zwitsers onderzoek bevestigt dat de these dat haar dochter Yvonne Calment in de jaren 30 haar identiteit had overgenomen, niet klopt.

6 reacties

  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Het is niet de kwantiteit van het leven dat telt maar de kwaliteit.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zou toch best waar kunnen zijn. 1 kans op 10 miljoen. Sommigen willen toch ook de lotto. Zou interessant zijn om te weten hoe groot die kans is dat je 85 wordt zoals onze pensioenhervormers beweren.
  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Ik dacht hier wetenschappelijke bewijzen te zullen lezen, maar nee. Ik geloof hier dus niks van.
  • Johan Verhoeven

    5 jaar geleden
    De kans dat een mens die leeftijd bereikt, is één op de tien miljoen. En er zijn op dit moment meer dan zes miljard mensen. Dat wil zeggen, meer dan 600 keer tien miljoen. Dat wil zeggen dat euhm... nee, het moet zijn dat ik dit verkeerd begrijp. Kansberekening en de gevolgen ervan, dat is aan mij niet besteed, blijkbaar.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    La Grande Nation ... daarom wordt alles gedaan om een Francaise als oudste mens ooit te laten overkomen. Zeer twijfelachtig geval!