Direct naar artikelinhoud
DM Zapt

Ook de niet voor seks betalende vrouwen in ‘Callboys’ zijn authentiek

Vera Van Dooren (Suzy) en Mieke De Groote (Kristien), twee giechelende vriendinnen van middelbare leeftijd die met knikkende knieën samen aan hun eerste sessie beginnen met de Callboys.Beeld VIER

Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Callboys 2 op VIER.

Kijkt u ook naar Callboys? Doe uzelf een plezier, en let bij de volgende aflevering eens op de rollen van de vrouwen. Nu zal u denken: welke vrouwen? Wel ja, de minder belangrijke nevenpersonages waarvan niemand de namen onthoudt. De diverse reeks dames die een beroep doen op de diensten van Devon, Jeremy, Randy en Wes.

Want terwijl de logische focus van de serie natuurlijk ligt op de gigolo’s met hun uitvergrote, vaak cartoonekse karakteristieken, zijn hun tegenspeelsters zonder uitzondering mensen van vlees en bloed. Vrouwen zoals ze gewoon in het wild voorkomen.

In aflevering één was er bijvoorbeeld Britt (Eline Kuppens), iemand met een zichtbaar drukke job die gewoon goesting had. Een snelle, zakelijke wip, zonder het gezever van flirten of daten, maar met een lijntje coke als het even kan. Dat ze voor Wes koos, had allicht puur met beschikbaarheid – of het witte extraatje – te maken.

In aflevering twee waren er dan Kristien (Mieke De Groote) en Suzy (Vera Van Dooren), twee giechelende vriendinnen van middelbare leeftijd die met knikkende knieën samen aan hun eerste sessie beginnen met J. en Randy. “Doen jullie alles wat wij vragen”, klinkt het vrijpostig. “Kan je dan eens rechtstaan en je badjas uitdoen?” En sixpack-Devon laat met zijn topcombo knippen en neuken gewone buurmeisjes als Iris (Lore Uyttendaele) tot beeldschone deernes als airhostess Mimi (Charlotte Timmers) aan hun trekken komen.

En ook de niet voor seks betalende vrouwen zijn authentiek. Er is de nieuwe boekhoudster (Sarah Vandeursen) die haar radeloosheid bij dit absurde kwartet professioneel probeert weg te slikken. En er is wijlen bomma Biets (Lea Couzin) die tot tranen toe kan inzitten met het lot van haar twee kleinzonen.

Zelfs de echtgenote van Anthony Biets is doodnormaal. Geen idee wat Anja (Jessa Wildemeersch) in het dagelijkse leven doet, behalve dan dat ze regelmatig gaat sporten met haar beste vriendin, dat ze nogal snel moetjes is, en dat ze haar man in de zetel laat slapen zodat zij een rustige nacht kan hebben. Een clichéhuwelijk, quoi.

De vrouw is het sterke geslacht in Callboys. Ze geven de soms kolderieke reeks de nodige sérieux. Noem het geloofwaardigheid, waardoor dat malle groepje van vier losers plots wél in dezelfde wereld als de onze lijken te leven. En wie daarop gaat letten, kan enkel vaststellen dat regisseur Jan Eelen als geen ander doodgewone vrouwen weet te vatten zoals ze écht zijn. Ze maken ons zot, en soms helemaal kapot.

Raymond van het Groenewoud wist het ook al. Meisjes zijn ’t allermooist op aard. Niets dat hun schoonheid evenaart. Zeg dat nu ook Jan Eelen het gezegd heeft.

Callboys 2, donderdag om 20.35 uur bij VIER en op vier.be