Een verpleegster checkt de voetjes van een ondervoed kindje in een ziekenhuis in Kabul, Afghanistan. De foto werd afgelopen maand genomen.
Volledig scherm
Een verpleegster checkt de voetjes van een ondervoed kindje in een ziekenhuis in Kabul, Afghanistan. De foto werd afgelopen maand genomen. © AP

Unicef: ruim 29 miljoen baby's geboren in conflictgebieden in 2018

Meer dan 29 miljoen baby's zijn vorig jaar geboren in conflictgebieden. Dat heeft Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, vandaag gemeld. 

16 reacties

  • Meriem Beny

    4 jaar geleden
    Je moet het best vergelijken met de Afrikanen die dagelijks met boten naar hier komen. De vrouwen zijn altijd hoogzwanger en ook dat is het werk van de mensensmokkelaars. Ze krijgen steeds te horen baar veel kinderen en zo mogen jullie zeker in Europa blijven.
  • Fredien Vandervekens

    5 jaar geleden
    Kennelijk zijn deze "conflicten" niet van aard om te twijfelen aan een rooskleurige toekomst. Voor hun nageslacht. Of ontbreekt de nodige cel onder hun pan ? Paringsdrang misschien ?
  • Elsie Duppont

    5 jaar geleden
    Unicef zou maar 1 prioriteit moeten hebben: anticonceptie verdelen.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Allee vooruit, ze kunnen hier al beginnen rond te gaan want het zal toch het rijke Westen zijn die ze zal moeten voeden. Ze moeten die mensen daar eens wijsmaken dat ze niet meer kinderen op de wereld moeten zetten dan dat ze zelf kunnen grootbrengen en een toekomst geven.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Daar hadden ze dan toch nog de tijd en de goesting voor.