Direct naar artikelinhoud

Vijf Oekraïense politieagenten per ongeluk doodgeschoten door collega's

Vijf Oekraïense politieagenten per ongeluk doodgeschoten door collega's

Vijf Oekraïense politieagenten zijn per ongeluk doodgeschoten door hun eigen collega's. Die dachten dat ze met dieven te maken hadden. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag meegedeeld.

Het incident vond plaats in Kniazitsji, zo'n 30 kilometer ten oosten van hoofdstad Kiev. Toen een alarm weerklonk in een naburig huis, maakten speciale interventie-eenheden van de politie zich op om "een gevaarlijke inbrekersbende" op te pakken. Ook de lokale politie ging ter plaatse en arresteerde per ongeluk twee agenten in burger die rugdekking verleenden bij de operatie van de interventie-eenheid.

De leden van de interventie-eenheden dachten op hun beurt dat hun collega's werden gegijzeld door de inbrekers en openden het vuur op de agenten. Bij het vuurgevecht kwamen twee politie-agenten, twee agenten in burger en een lid van de speciale eenheden om het leven. Dat meldt adviseur Anton Gueratsjenko van het ministerie. En de inbrekers? Die konden eerst ontkomen, maar werden later opgepakt in Kiev.

Porosjenko
Intussen heeft ook president Petro Porosjenko al gereageerd op het jammerlijke drama. "Er moet een onderzoek geopend worden naar de oorzaken van deze pijnlijke tragedie en de schuldigen moeten gestraft worden", tweette de president. Het parket heeft een onderzoek geopend.