Jambon speelt spelletje op gsm tijdens debat: ‘Dedain voor parlement’

© BELGA

Op beelden van Villa Politica en op Twitter is te zien hoe Vlaams minister-president Jan Jambon een spelletje speelt op zijn telefoon tijdens het debat over de regeerverklaring.

mg

De oppositie ziet er een nieuw bewijs in van zijn dedain voor het parlement. ‘Wie speelt er spelletjes? Jan Jambon toont opnieuw geen respect voor het parlement’, tweet Groen-fractieleider Björn Rzoska.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

‘Hopelijk heeft Jambon de begroting niet samengesteld met een computerspelletje’, zegt Mieke Schauvliege van Groen. ‘De Vlaamse leeuw is een boos vogeltje geworden’, stelt SP.A-fractieleider Conner Rousseau.

Het kabinet-Jambon noemt het spelletje een bagatel. ‘Het is niet omdat de minister-president een telefoonspelletje speelt, dat hij niet luistert’, valt te horen.

Aanvankelijk werd gezegd dat hij Angy Birds speelde, maar de laatste feiten wijzen erop dat het 'Toy Blast' was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Valse start

Het was nochtans een belangrijke dag voor de regering, het eerste debat over de Vlaamse regering stond gepland in de voormiddag. De oppositie was niet akkoord dat de begrotingscijfers niet werden vrijgegeven en stapte op, de meerderheid gaf het vertrouwen in een halfleeg parlement.