Twee Nederlandse vrouwen opgepakt in zaak vermiste Belg

© Localfocus

De Nederlandse politie heeft in de gemeenten Steenbergen, in de provincie Noord-Brabant, twee vrouwen opgepakt. Ze werden gearresteerd in verband met een onderzoek naar de verdwijning van een Belgische man.

wle

De politie van Roosendaal meldt dat de twee vrouwen 18 en 39 jaar oud zijn. Ze werden opgepakt in het kader naar het onderzoek van de vermiste Belg Johan Van Der Heyden, een 56-jarige man uit Lint die sinds 2 juni vermist was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op dit moment worden beide vrouwen in Nederland verhoord. Het onderzoek wordt gevoerd in een samenwerking met de Nederlandse en Belgische politie. Volgens het Antwerps parket zijn een forensisch team en een ploeg van de cel vermiste personen in Steenbergen voor een sporenonderzoek in een loods en een woning in een woonwagenpark.

Er zouden aanwijzingen zijn van een gewelddadig overlijden. Eerder meldde een Nederlandse politiewoordvoerder al dat er rekening gehouden wordt met een ernstig misdrijf.

De VRT meldt dat de Belgische politie al langer aanwijzingen had dat Van Der Heyden naar Nederland is getrokken, en schakelde daarom de hulp van de Nederlandse collega's in.