Kmo's krijgen vacatures moeilijk ingevuld

© Belga

Kmo's blijven personeel aanwerven, maar krijgen hun vacatures moeilijk ingevuld.

De aanwervingsintenties bij kmo's blijven het komende kwartaal stabiel. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener SD Worx. Meer dan één op de drie Belgische kmo's (33,6 procent) wil de volgende drie maanden aanwerven. Dat percentage schommelt al acht kwartalen op rij rond één derde.

Openstaande vacatures

Meer kmo's krijgen hun vacatures echter moeilijk ingevuld. Bij vier op de tien kmo's (38 procent) zijn de openstaande vacatures voornamelijk lang openstaande vacatures, terwijl dat vorig kwartaal slechts bij een kwart (26 procent) het geval was.

Vooral de bouw en de industrie kampen met een tekort aan geschikte arbeidskrachten: zes op de tien kmo's hebben er te maken met lang openstaande vacatures.

West-Vlaamse bloedarmoede

Vooral werkgevers in de provincie West-Vlaanderen blijken het bijzonder moeilijk te hebben met het vinden van personeel. Zo heeft één kmo op de zes (17 procent) er te maken met vacatures die langer dan een jaar open staan, meer dan een kwart (27,6 procent) van de kmo's krijgt een of meerder vacatures niet ingevuld binnen een termijn van zes maanden.