Circulatieplan Leuven helemaal ingevoerd, op één detail na

Gisteren is de laatste fase van het circulatieplan van start gegaan, en dat wil zeggen dat het hele plan nu van kracht is. Althans bijna, want een klein deel van de Bondgenotenlaan is nog niet omgevormd tot eenrichtingsstraat.

Hannelore Smitz

De zevende en laatste fase van het circulatieplan ging gisteren van kracht. Het betrof de zone tussen de Mechelsestraat en de Bondgenotenlaan. Dat stadsdeel draait rond de verkeerslus langs de Jean-Baptiste Van Monsstraat, de Jan-Pieter Minckelersstraat en een stuk van de Vaartstraat naar de Havenkant. Het is de zone waarin eigenlijk het minste wijzigingen werden doorgevoerd, want slechts in vier straten verandert de rijrichting. Maar een daarvan is wel een heel cruciale, namelijk de Bondgenotenlaan. Dat werd een eenrichtingsstraat stadinwaarts, behalve voor bussen. Maar de verkeersborden die die wijziging moeten duidelijk maken, blijven voorlopig afgedekt in het gedeelte tussen het Justus Lipsiusplein en het Martelarenplein.

Kerstmarkt en solden

“Dat kleine stukje blijft voorlopig wel nog toegankelijk in twee richtingen”, zegt schepen Dirk Robbeets (SP.A). “We hebben besloten om het Justus Lipsiusplein pas volledig af te sluiten na de kerstmarkt en de solden. Dat is een periode waarin heel wat mensen die maar zelden naar de stad komen, een uitstap naar Leuven maken. Zij gebruiken dan de Ladeuzeparking, en zijn het circulatieplan nog niet gewoon. Om te zorgen dat ze de Ladeuzeparking vlot uit raken zonder al te veel te moeten zoeken, hebben we besloten dat laatste onderdeel van het circulatieplan nog even uit te stellen. Vanaf begin februari gaat de doorgang van de Koning Leopold I-straat naar de Bondgenotenlaan wel volledig dicht. Dan start de aannemer ook met de heraanleg van het plein.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen