Organisatoren benefiet voor ziek kind steken opbrengst in eigen zak: “Ze ontfutselden zelfs de pastoor 60 euro”

© ego

De ouders van Femke, het meisje dat model speelde voor het kinderboek ‘Het loopt op Wieltjes’, dienden een klacht in tegen een vzw die hen heeft opgelicht. De vzw beloofde hen om benefieten te organiseren die vervolgens niet doorgingen. Ze staken het ingezamelde geld zelf op zak.

Erik Gyselinck

“Op 1 juni van vorig jaar kwamen we een eerste keer in contact met JPD Management, dat zich bezighoudt met het organiseren van geldinzamelingen voor mensen die het nodig hebben (en dat inmiddels opgehouden heeft te bestaan, nvdr.)”, doet Jean-Pierre De Pauw zijn verhaal. Zijn jongste dochter Femke lijdt aan een ernstige spierziekte, waardoor ze in een rolstoel zit. Vrijdag nog verscheen ze op de boekvoorstelling van het kinderboek ‘Het Loopt op Wieltjes’, waar ze model voor was.

“JPD Management verkocht in onze naam handdoeken en wijn, maar zelf zagen we daar geen cent van. Ze beloofden tot tweemaal toe om een benefiet op te zetten, een eerste keer op 25 november 2015, een tweede keer op 12 maart 2016. Mijn oudste dochter ontwierp de affiche, maar beide avonden gingen niet door. De zaal was niet eens vastgelegd. Het toppunt was dat ze zelf aan de deur kwamen om dingen te verkopen voor iemand anders. En dat ze de pastoor 60 euro in onze naam hebben ontfutseld”, zegt Jean-Pierre.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen