Koppel merkt brand op tijdens dutje: “Sta maar op, we hebben prijs”

© gsd

Een ouder koppel uit Wingene ontsnapte maandagmiddag allicht aan een zware brand. Tijdens haar middagdutje merkte de vrouw dat haar huis vol rook hing.

gsd

Willy Welvaart en zijn echtgenote waren gisteren rond 14 uur allebei aan het rusten in hun woning in de Maagdenstraat. “Ik zat in de woonkamer toen er plots fel zonlicht door het raam viel”, zegt de vrouw van Willy. “Daardoor keek ik op en zag ik dat er een rookwolk in de living hing.”

De vrouw riep haar man, die zelf in de keuken aan het rusten was. Ook daar hing rook. “Sta maar op, we hebben prijs, zei hij.”

Willy ging op zoek naar de oorzaak, maar kon niet meteen iets vinden. Pas toen hij naar buiten ging, zag hij rook uit de vroegere kinderkamer op de eerste verdieping komen. Het venster was al gebarsten.

Het koppel vreesde het ergste en verwittigde de brandweer, die snel ter plaatse was. Maar al snel bleek de brand mee te vallen.

“Het ging om een schoorsteenbrand waarbij een houten balk boven het venster was beginnen branden”, zegt Sigurd Van der Straeten, postoverste van brandweer Zwevezele. “Daardoor was ook het schrijnwerk van het venster in brand gevlogen.”

De brand bleef beperkt tot het raam, de schoorsteenmantel en wat rook in de kamer. De kachel kan niet meer worden gebruikt, maar de rest van het huis liep geen schade op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen